ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξαγριωμένο κοράκι επιτέθηκε σε drone που μετέφερε δέμα (βίντεο)

Επίθεση από ένα εξοργισμένο κοράκι δέχθηκε ένα drone που μετέφερε δέμα στην Αυστραλία.

Η μεταφορική εταιρεία Wing ξεκίνησε τις διανομές με drone στην Καμπέρα της Αυστραλίας, σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό Google, μεταφέροντας καφέ, φαγητό, φάρμακα και εργαλεία.

Τα drone που χρησιμοποιούνται για τη συγκεκριμένη υπηρεσία delivery αφήνουν την κάθε παραγγελία στο κατώφλι του κάθε πελάτη, αλλά πρόσφατα χρήστες που περιμένουν με ανυπομονησία να φτάσει το πρωινό τους έχουν έρθει αντιμέτωποι με οργισμένα κοράκια.

Τα πουλιά ορμούν στα drone και αρχίσουν να τα τσιμπούν με τα ράμφη τους, όπως αναφέρει η ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail.

Ο Μπεν Ρότζερς, ένας πελάτης της Wing που περίμενε να φτάσει με το drone ο καφές που είχε παραγγείλει, πρόσεξε ότι η ιπτάμενη συσκευή δεχόταν επίθεση.

Ο άντρας κατάφερε να βιντεοσκοπήσει το περιστατικό, με το κοράκι να έχει γραπωθεί από την κορυφή του Drone και να του ορμά με μεγάλη μανία.

Έπειτα από μια μεγάλη μάχη, το μικρό drone κατάφερε να απελευθερωθεί από το κοράκι και να παραδώσει τον καφέ στον Ρότζερς, προτού απογειωθεί και πάλι παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με τον ορνιθολόγο Νιλ Χέρμες, έναν ειδικό στη μελέτη της συμπεριφοράς των πτηνών, η Wing πρέπει προσωρινά να αναστείλει τις πτήσεις της, λέγοντας ότι τα κοράκια στην περιοχή βρίσκονται στην περίοδο της αναπαραγωγής.

Τα κοράκια ζευγαρώνουν και χτίζουν τις φωλιές τους – κάτι που πιθανότατα μπορεί να εξηγήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, σύμφωνα με την ταμπλόιντ εφημερίδα.

“Το κοράκι μοιάζει εντελώς αβλαβές από την επίθεση που εξαπέλυσε στο drone και δεδομένου ότι η Wing δεν πετά στην περιοχή, το πουλί πιθανότατα νομίζει ότι τα κατάφερε να διώξει τα ενοχλητικά πετούμενα μακριά” λέει ο ορνιθολόγος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η μεταφορική εταιρεία Wing ανέφερε ότι οι παραδόσεις της δεν έχουν επηρεαστεί πουθενά αλλού στη χώρα, ενώ τόνισε ότι δεν έχει υπόψη της για πουλιά που έχουν τραυματιστεί από τα drone της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.