ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τα ελάφια γίνονται «ζόμπι» – Κίνδυνος και για τους ανθρώπους (βίντεο)

Τα ελάφια γίνονται «ζόμπι» – Κίνδυνος και για τους ανθρώπους (βίντεο)

Ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ το φαινόμενο κατά το οποίο ελάφια μετατρέπονται σε «ζόμπι» εξαιτίας της ασθένειας chronic wasting disease, μιας μορφής σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν όσους τρώνε το κρέας των ζώων πως κινδυνεύουν να προσβληθούν από τη νόσο.

Η εν λόγω ασθένεια, η οποία αποκαλείται ευρέως στις ΗΠΑ ως νόσος που μετατρέπει τα ελάφια σε ζόμπι, έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε 24 πολιτείες και δύο περιφέρειες του Καναδά.


Η νόσος επιτίθεται στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη των ζώων, προκαλώντας δραματική απώλεια βάρους, υπερβολική δίψα και επιθετικότητα. Την ίδια ώρα, τα ελάφια αυτά χάνουν τον προσανατολισμό τους και ο οργανισμός τους παράγει μεγάλη ποσότητα σάλιου. Το αποτέλεσμα όλων των συμπτωμάτων είναι εντέλει ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με τον Independent, κάθε χρόνο καταναλώνονται περίπου 15.000 άρρωστα ζώα. Ενδεικτικό είναι ότι επιστήμονες συγκρίνουν την εξάπλωση της ασθένειας με την επιδημία της νόσου των τρελών αγελάδων στη Βρετανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 1986 έως και το 2014, 177 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ασθένεια αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.