Διασώστης εξηγεί πώς ένας πύθωνας θα σκοτώσει το θύμα του, συνθλίβοντάς το με το πανίσχυρο σφίξιμο των μυών και παρουσιάζει τον μοναδικό τρόπο αυτοπροστασίας.

">

Διασώστης και ειδικός στα φίδια από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης παρουσιάζει σε βίντεο πώς ένας γιγάντιος πύθωνας θα προσπαθήσει να συνθλίψει το θύμα του, σφίγγοντάς το. Παράλληλα, δίνει βασικές συμβουλές επιβίωσης από τον δυνητικά θανάσιμο «εναγκαλισμό» του φιδιού.

Όπως ο ειδικός δείχνει στο βίντεο, προκειμένου το θύμα να κερδίσει χρόνο και να καλέσει σε βοήθεια, πρέπει να προσπαθήσει να βάλει το χέρι του μεταξύ του λαιμού και του σώματος του φιδιού, καθώς αυτό είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στην επίθεση του ερπετού.

«Οι πύθωνες δε συνηθίζουν να επιτίθενται σε ανθρώπους, όμως θα σας δείξουμε πώς σκοτώνουν», λέει αρχικά ο ειδικός, προχωρώντας στην επίδειξη.

«Οι μύες του φιδιού θα γίνουν πιο σφιχτοί και θα συνθλίψει το λαιμό που είναι το σημαντικότερο σημείο του σώματος του θύματος. Το φίδι θα συνεχίζει να κινείται για να σφίξει γύρω από τον λαιμό», εξηγεί ο άντρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν δεν έχεις το χέρι να προστατευτείς, τα φίδια σε σκοτώνουν επιτιθέμενα στην τραχεία», συμπληρώνει, καλώντας τον κόσμο να ενημερώνει τις αρχές είτε πρόκειται για δηλητηριώδες φίδι είτε όχι.