Γορίλες της Νιγηρίας καταγράφηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε φωτογραφίες και βίντεο μαζί με τους απογόνους τους.

Στην άγρια φύση πλέον ζουν μόνο 300 γορίλες Cross River, γεγονός που τους καθιστά από τα πιο απειλούμενα είδη υπό εξαφάνιση.

Ωστόσο, η Wildlife Conservation Society (WCS) αναφέρει πως η καταγραφή τους αυτή με απογόνους δημιουργεί ελπίδες ότι τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, στην πραγματικότητα αναπαράγονται. Στις εικόνες, που τραβήχτηκαν τον Μάιο του 2020, φαίνονται αρκετά βρέφη στην ομάδα.

Το WCS στη Νιγηρία, ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός, δήλωσε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κάμερες, που είχαν τοποθετηθεί στα βουνά Mbe.

Το συγκεκριμένο είδος είναι επιφυλακτικό με την ανθρώπινη παρουσία και σε σχέση με τα άλλα είδη μεγάλων πιθήκων παρουσιάζει κάποιες διαφορές, όπως είναι τα μικρότερα κεφάλια, μακρύτερα χέρια και ανοιχτόχρωμο τρίχωμα.

Τα πρωτεύοντα αυτά ήταν γνωστό ότι ζούσαν σε ορισμένες ορεινές περιοχές στη Νιγηρία και το γειτονικό Καμερούν, αλλά σπάνια μπορούσαν να τα παρατηρήσουν οι ειδικοί.

Το WCS συνεργάζεται στενά με έναν κοινοτικό οργανισμό, την Ένωση Προστασίας των Βουνών Mbe, καθώς και τις αρχές της πολιτείας Cross River της Νιγηρίας για την προστασία των πρωτευόντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!