ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αρουραίος του Βανγκούνου: Το σπάνιο γιγαντιαίο τρωκτικό που φτάνει σε μήκος τα 45 εκατοστά (φώτο)

Εντοπίστηκε στα Νησιά του Σολομώντα

Αρουραίος του Βανγκούνου: Το σπάνιο γιγαντιαίο τρωκτικό που φτάνει σε μήκος τα 45 εκατοστά (φώτο)

Οι επιστήμονες, μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, κατάφεραν να καταγράψουν για πρώτη φορά, εικόνες ενός εξαιρετικά σπάνιου, γιγαντιαίου αρουραίου στα Νησιά του Σολομώντα.

Κρυφές κάμερες «τσάκωσαν» τέσσερις αρουραίους του Βανγκούνου (Vangunu) – ενός τρωκτικού που μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 45 εκατοστά – να περιφέρονται σε δάσος του νησιού του αρχιπελάγους βορειοδυτικά της Αυστραλίας.

Τα τρωκτικά αναγνωρίστηκαν χωρίς αμφιβολία ως οι αρουραίοι- γίγαντες Vangunu (Uromys vika) λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, της μακριάς ουράς τους και των πολύ κοντών αυτιών τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο περιοδικό Ecology and Evolution.

«Η καταγραφή του γιγάντιου αρουραίου του Βαγνκούνου για πρώτη φορά είναι εξαιρετικά θετική ως εξέλιξη για το ελάχιστα γνωστό αυτό είδος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μελέτης και λέκτορας βιολογίας ενδημικών σπονδυλωτών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Ταϊρόν Λάβερι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λάβερι, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, καθώς το είδος του αρουραίου Βανγκούνου σύντομα μπορεί να εξαφανιστεί λόγω της εμπορικής υλοτομίας που έχει αποδεκατίσει το μεγαλύτερο μέρος του δάσους του νησιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.