ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η στιγμή που καρχαρίας μήκους 7,62 μέτρων περικυκλώνει 28χρονο κωπηλάτη στη Σκωτία (βίντεο)

Ο νεαρός κατέγραψε το περιστατικό και έκανε λόγο για την «καλύτερη συνάντηση που είχε ποτέ με την άγρια φύση»

Η στιγμή που καρχαρίας μήκους 7,62 μέτρων περικυκλώνει 28χρονο κωπηλάτη στη Σκωτία (βίντεο)

Στιγμές που σίγουρα θα τις θυμάται σε όλη του τη ζωή βίωσε ο 28χρονος κωπηλάτης Τζέικομπ Άλεν, καθώς την ώρα που απολάμβανε το μπάνιο του στη θάλασσα, ξαφνικά τον περικύκλωσε καρχαρίας μήκους 7,62 μέτρων.

Ο 28χρονος κωπηλάτης βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, στο λιμάνι Dunbar Harbour του East Lothian την περασμένη εβδομάδα, όταν εντόπισε τον καρχαρία και κατέγραψε τη «συνάντησή» του, κάνοντας λόγο για την «καλύτερη συνάντηση που είχε ποτέ με την άγρια φύση».

«Έφυγα από το λιμάνι Dunbar και είχα κάνει κουπί μόλις 20 λεπτά, όταν παρατήρησα κάτι μεγάλο να κινείται στο νερό», δήλωσε ο Άλεν. Τότε ήταν που είδε δύο καρχαρίες να λιάζονται μέσα στο νερό.

«Στη συνέχεια, ο ένας από τους δυο καρχαρίες άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος μου και άρχισα να ανησυχώ».

«Ευτυχώς, λόγω της ώρας, των καιρικών συνθηκών και της έλλειψης ρεύματος, μπόρεσα να παραμείνω όσο το δυνατόν πιο ακίνητος, ώστε να μην κουνήσω το νερό, να μην κάνω κουπί και να μην κάνω γρήγορες κινήσεις».

Ευτυχώς για τον Άλεν, οι καρχαρίες που λιάζονται θεωρούνται ευγενικοί γίγαντες και δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο.

Μιλώντας για το πώς ένιωσε ο Άλεν είπε πως όταν κατάλαβε ότι δεν κινδύνευε έβγαλε την κάμερά του και κατέγραψε τις κινήσεις του. Μάλιστα διατηρώντας την ψυχραιμία μου κατάφερε να κάνει FaceTime με τη σύντροφό του και τον γιο του.

«Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν τα σκοτεινά σκωτσέζικα νερά και μετά απλά να βλέπω αυτό το μεγάλο στόμα να έρχεται προς το μέρος μου», δήλωσε ο Άλεν, ο οποίος τελικά επέστρεψε στην ακτή εκείνη την ημέρα για να μην ενοχλήσει τους καρχαρίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν αρκετά ανατριχιαστικό», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.