ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Έπιασαν γιγαντιαίο αλιγάτορα 360 κιλών – «Μοιάζει με δεινόσαυρο» (φωτό)

«Ω Θεέ μου.. τι τέρας»

ΗΠΑ: Έπιασαν γιγαντιαίο αλιγάτορα 360 κιλών – «Μοιάζει με δεινόσαυρο» (φωτό)

Θαρραλέοι κυνηγοί κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν ένα γιγαντιαίο αλιγάτορα ο οποίος είχε μήκος πάνω από 4 μέτρα και ζύγιζε τουλάχιστον 362 κιλά!

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα κυνηγών έβγαλε το τεράστιο ερπετό έξω από τον ποταμό Yazoo το Σάββατο, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας για να μειώσουν τους αριθμούς των ερπετών στο Μισισιπή.

Επιτρέπεται στους ανθρώπους να κυνηγούν αλιγάτορες σε συγκεκριμένες ώρες, αλλά το εξαιρετικά μεγάλο δείγμα ήταν ένα ιδιαίτερο εύρημα για τους κυνηγούς με το συνολικό του μήκος να προκαλεί σοκ.

Μόνον η περίμετρος της κοιλιάς του είναι 167 εκατοστά ενώ η ουρά του έχει πάχος 118 εκατοστά, σύμφωνα με το Υπουργείο Άγριας Ζωής, Αλιείας και Πάρκων του Μισισιπή – μέγεθος που «σπάει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Το «τέρας» πιάστηκε από τους κυνηγούς Τάνερ Γουάιτ, Ντον Γουντς, Γουίλ Τόμας και Τζόι Κλαρκ, οι οποίοι πέρασαν επτά «ψυχικά εξαντλητικές» ώρες για να αιχμαλωτίσουν το ζώο.

Μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας του «θηρίου» στο Facebook, πολλοί εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το μέγεθός του. Μια γυναίκα έγραψε: «Υλικό για εφιάλτη» και ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Είναι τέρας».

Ένας τρίτος είπε: «Συγχαρητήρια, αυτός είναι ένας πραγματικός δεινόσαυρος! Έπρεπε να είναι εντυπωσιακός σίγουρα» Ένας άλλος σχολίασε: «Ω Θεέ μου.. τι τέρας! Μεγαλώνει στο Μισισιπή! Συγχαρητήρια για το εκπληκτικό αλίευμα».

Ο Ντον είπε στη Mirror: «Τον σημαδέψαμε οκτώ ή εννέα φορές και συνέχιζε να διαφεύγει. Κατέβαινε, καθόταν και μετά συνέχιζε. Συνέχιζε να πηγαίνει κάτω από κορμούς. Ήξερε τι έκανε. Το τρελό είναι ότι έμεινε στο ίδιο σημείο».

Ο Ντον και οι φίλοι του έπιασαν τον τεράστιο αλιγάτορα στις 26 Αυγούστου, τη δεύτερη μέρα της δημόσιας περιόδου κυνηγιού αλιγάτορα του Μισισιπή, η οποία διαρκεί μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Το κράτος ρυθμίζει το κυνήγι του ερπετού από το 2005 για τη σωστή διαχείριση και διατήρηση του πληθυσμού τους. Επιτρέπει στους αλιγάτορες να αναπαράγονται, να φωλιάζουν και να μεγαλώνουν τους απογόνους τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν είναι πιο δραστήριοι.

Για να πιάσουν τα ζώα κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, οι άνθρωποι χρειάζονται μία από τις 920 ειδικές άδειες ανά εποχή από το Τμήμα Άγριας Ζωής, Αλιείας και Πάρκων. Οι προσπάθειες διατήρησης στο νότο ήταν καρποφόρες και οδήγησαν σε έναν σταθερό πλέον πληθυσμό ερπετών που επιτρέπει περιορισμένο και ελεγχόμενο κυνήγι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.