ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μαλδίβες: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τέσσερις δύτες – Βίντεο ντοκουμέντο 

Παρά την οδυνηρή εμπειρία που καταγράφηκε στο βίντεο, οι αναφορές κάνουν λόγο ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά

Μαλδίβες: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τέσσερις δύτες – Βίντεο ντοκουμέντο 

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα, το οποίο αποτυπώνει τη στιγμή που ένας καρχαρίας επιτίθεται σε 4 δύτες στις Μαλβίδες. 

Πιο συγκεκριμένα, το υλικό, το οποίο μοιράστηκε ο Cameron Kirkconnell από τα νησιά Κέιμαν, δείχνει έναν μεγάλο καρχαρία να επιτίθεται στους δύτες και να συγκρούεται μαζί τους με δύναμη.

Ο Kirkconnell δημοσίευσε το βίντεο όχι ως μια εντυπωσιακή στιγμή, αλλά ως μια προειδοποιητική ιστορία, υπενθυμίζοντας στους δύτες τους εγγενείς κινδύνους του υποβρύχιου κόσμου. Η λεζάντα που συνόδευε το βίντεο τόνιζε τη σημασία της επαγρύπνησης κατά την κατάδυση και υπογράμμιζε την απατηλή φύση της θεωρούμενης ασφάλειας σε τέτοια περιβάλλοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε αφού οι δύτες προσπάθησαν να βοηθήσουν έναν καρχαρία που είχε μπλεχτεί σε σχοινί ή δίχτυ, αναδεικνύοντας την απρόβλεπτη και δυνητικά επικίνδυνη φύση της αλληλεπίδρασης με άγρια ζώα. Παρά την οδυνηρή εμπειρία που καταγράφηκε στο βίντεο, οι αναφορές κάνουν λόγο ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Αυτή η ευτυχής έκβαση, ωστόσο, δεν κατέστειλε την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την πρακτική να επιτρέπεται σε άπειρους δύτες να έρχονται σε στενή επαφή με καρχαρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.