ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τα δελφίνια χρησιμοποιούν το σφύριγμα για να μεταφέρουν την ταυτότητά τους το ένα στο άλλο

Ζωολόγος αποκαλύπτει

Τα δελφίνια χρησιμοποιούν το σφύριγμα για να μεταφέρουν την ταυτότητά τους το ένα στο άλλο

Ένα ζωολόγος πιστεύει ότι τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που δίνουν ονόματα στον εαυτό τους, πέρα από τον άνθρωπο φυσικά.

Αυτό το κάνουν μέσα από χαρακτηριστικά σφυρίγματα τα οποία χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν την ταυτότητα τους, το ένα στο άλλο.

Σύμφωνα με τη Sun, ο ζωολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Arik Kershenbaum, είπε ότι «καθώς μεγαλώνουν κάνουν ένα μικρό σφύριγμα που είναι διαφορετικό από το σφύριγμα κάθε άλλου δελφινιού. Αυτό είναι σαν μια αναπαράσταση ονόματος». 

Ο ζωολόγος ερευνά το φαινόμενο και πιστεύει ότι οι τα σφυρίγματα επιτρέπουν στα δελφίνια να αναγνωρίζονται μεταξύ τους και να κάνουν την παρουσία τους αισθητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και πάλι, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου του κοινωνικού δικτύου στο οποίο ζουν. Πρέπει να μάθουν, ποιος είσαι; Είσαι μέλος της ομάδας μου; Είσαι κάποιος με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν; Είναι απίστευτα σπάνιο, στην πραγματικότητα είναι η μόνη περίπτωση που γνωρίζουμε στον κόσμο των ζώων, εκτός των ανθρώπων όπου τα ζώα δίνουν ένα όνομα στον εαυτό τους», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.