ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμαζόνιος: Σκότωσαν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο ένα μήνα μετά την ανακάλυψή του

Το άψυχο σώμα βρέθηκε στον ποταμό Formoso σε αγροτική περιοχή της νότιας Βραζιλίας

Αμαζόνιος: Σκότωσαν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο ένα μήνα μετά την ανακάλυψή του

Μόλις ένα μήνα μετά την ανακάλυψή του από 15 βιολόγους το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο σκοτώθηκε και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. 

Το εν λόγω φίδι ήταν οκτώ μέτρα και ονομαζόταν Ana Julie. Μάλιστα, το άψυχο σώμα του βρέθηκε στον ποταμό Formoso σε αγροτική περιοχή της νότιας Βραζιλίας.

Πριν από την ανακάλυψη, μόνο ένα είδος Πράσινης Ανακόντα είχε αναγνωριστεί στον Αμαζόνιο.

«Μαζί με άλλους 14 επιστήμονες από εννέα χώρες, ανακαλύψαμε ότι το μεγαλύτερο είδος φιδιού στον κόσμο, το πράσινο ανακόντα», δήλωσε ο καθηγητής Vonk τον Φεβρουάριο.

«Τα πράσινα ανακόντα που βρέθηκαν στη Νότια Αμερική – συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας, του Σουρινάμ και της Γαλλικής Γουιάνας – φαίνεται να ανήκουν σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα με την πρώτη ματιά, η γενετική διαφορά μεταξύ των δύο είναι 5,5% και αυτό είναι τεράστιο. Για να το θέσουμε σε μια προοπτική, οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες διαφέρουν γενετικά μεταξύ τους μόνο κατά περίπου δύο τοις εκατό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.