ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυστραλία: Θανάτωσαν τη μόνη αλεπού ενός νησιού γιατί απειλούσε τον πληθυσμό πιγκουίνων

Η αλεπού εντοπίστηκε με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου σκύλου

Αυστραλία: Θανάτωσαν τη μόνη αλεπού ενός νησιού γιατί απειλούσε τον πληθυσμό πιγκουίνων

«Συνελήφθη» μετά από αλεποκυνηγητό δύο μηνών αλεπού που κατόρθωσε κάπως να φτάσει στο νησί και «τρομοκρατούσε» τους κατοίκους της, τους πληθυσμούς πιγκουίνων, στο Φίλιπ Άιλαντ της Αυστραλίας. 

Το συγκεκριμένο νησί, νοτιοανατολικά της Μελβούρνης, κηρύχθηκε επισήμως το 2017 «ελεύθερο από αλεπούδες» μετά από προσπάθεια 25 χρόνων των τοπικών αρχών να απομακρύνουν από την περιοχή τον δεινό αυτό θηρευτή.

Μετά από τους «μυστηριώδεις» θανάτους πολλών πουλερικών σε αγρόκτημα στις αρχές Μαΐου, εντοπίστηκαν ίχνη και περιττώμματα από ντόπιους, προτού υπέρυθρες κάμερες καταγράψουν την εικόνα μιας αλεπούς.

Το πώς έφτασε στο νησί, παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μία θεωρία είναι πως κολύμπησε έως εκεί, καθώς οι αλεπούδες είναι γνωστές ως δεινές κολυμβήτριες στην αναζήτηση νέου εδάφους και φυσικά τροφής.

Η ομάδα προστασίας του νησιού έστησε παγίδες, επιστράτευσε τον σκύλο-ανιχνευτή και σάρωνε τις νυχτερινές ώρες την περιοχή ενώ τα περιττώματά της και άλλα δείγματα εστάλησαν σε εργαστήριο για να διαπιστωθεί το φύλο, αλλά και το γενετικό προφίλ του ζώου.

Οι αλεπούδες είναι η βασική απειλή για τους μικρούς πιγκουίνους του νησιού, τη μεγαλύτερη αποικία στον κόσμο, καθώς και για άλλα ενδημικά είδη και οικόσιτα.

«Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να διεξάγουμε εκτενείς έρευνες έως ότου βεβαιωθούμε πως το νησί είναι ξανά χωρίς αλεπούδες» ανέφερε η επικεφαλής των φυσικών πάρκων του νησιού, Πέτα Γουίτινγκ.

Δυστυχώς, η αλεπού δεν αιχμαλωτίστηκε μόνο, αλλά «θανατώθηκε με ανθρωπιά» όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η τοπική περιβαλλοντική αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.