ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Λέκκας για σεισμούς στην Ηλεία: «Το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο ελληνικό τόξο»

Το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις 3,9 και 3,5 Ρίχτερ

Ε.Λέκκας για σεισμούς στην Ηλεία: «Το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο ελληνικό τόξο»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, τόνισε πως το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο «ελληνικό τόξο».

Όπως ανέφερε, το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

Να υπενθυμιστεί πως το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις 3,9 και 3,5 Ρίχτερ.

«Εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας που υπάρχει στην περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά το παρακολουθούμε», σημειώνει ο καθηγητής.

Τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετασεισμοί ενώ το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο «ελληνικό τόξο».

«Είναι επόμενο να υπάρχουν και μετασεισμοί. Πρόκειται για ένα από τα ρήγματα του Ιουνίου που βρίσκεται κοντά στο τόξο και διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.