ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκλεκτικοί οι πιγκουίνοι στην Ιαπωνία: Αρνούνται να φάνε την φθηνότερη τροφή που τους προσφέρεται

H κρίση έκανε το ενυδρείο να μειώσει το budjet για την τροφή

Εκλεκτικοί οι πιγκουίνοι στην Ιαπωνία: Αρνούνται να φάνε την φθηνότερη τροφή που τους προσφέρεται

Οι πιγκουίνοι και οι ενυδρίδες σε ένα ενυδρείο της Ιαπωνίας αντιμετωπίζουν τα επακόλουθα του πληθωρισμού και απορρίπτουν τις νέες πιο οικονομικές τροφές που τους προσφέρουν οι υπάλληλοι του χώρου έπειτα από μια μεγάλη αύξηση των τιμών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περικοπών και μείωσης των εξόδων, το ενυδρείο Χακόνε, στην περιφέρεια Καναγκάουα της κεντρικής Ιαπωνίας, νοτιοδυτικά του Τόκιο, κατήργησε κάποιες από τις παραδοσιακές και πιο ακριβές τροφές, όπως είναι το σαφρίδι, προτιμώντας το φθηνότερο σκουμπρί.

Αλλά η αλλαγή αυτή στο μενού δεν έγινε δεκτή με χαρά από όλους με κάποιους από τους πιγκουίνους να σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού.

«Στην αρχή το παίρνουν στο στόμα τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το πετάνε», εξηγεί στο AFP ο υπεύθυνος του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», σημειώνει.

Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου, που απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι, επισημαίνει ο Σιμαμότο.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20 με 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές, καταλήγει ο Σιμαμότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.