ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εντοπίστηκε… μινκ να κολυμπά στο ποτάμι του Κηφισού! – Οι πρώτες εκτιμήσεις προέλευσής του (φώτο)

Το λευκό δεν είναι το φυσικό του χρώμα αλλά έχει δημιουργηθεί μετά από γενετικές επεμβάσεις των εκτροφέων

Εντοπίστηκε… μινκ να κολυμπά στο ποτάμι του Κηφισού! – Οι πρώτες εκτιμήσεις προέλευσής του (φώτο)

Ανάμεσα σε μπάζα, σκουπίδια και τη λιγοστή βλάστηση του Κηφισού, εντοπίστηκε να… κολυμπά ένα αμερικανικό μινκ, αφήνοντας με «ανοιχτό το στόμα» όσους κατάφεραν να το δουν.

Το πώς βρέθηκε εκεί ακόμα παραμένει άγνωστο, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι μόνο του ή ανήκει σε κάποια «κοινότητα» αν και εκτιμάται ότι η εμφάνισή του οφείλεται σε μάλλον τυχαία ή άστοχη απελευθέρωσή του από άτομο που το φιλοξενούσε ως κατοικίδιο.

Το συγκεκριμένο ζώο (Neovison vison) ενδημεί στις βόρειες ΗΠΑ και θεωρείται επιθετικό και χωροκατακτητικό, το οποίο καταστρέφει την τοπική πανίδα.

Πώς βρέθηκε στον Κηφισό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για την πρώτη φορά που παρατηρείται στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Εκτιμάται ότι η εμφάνισή του οφείλεται σε μάλλον τυχαία ή άστοχη απελευθέρωσή του από άτομο που το φιλοξενούσε ως κατοικίδιο.

Το μινκ ή αλλιώς βιζόν είναι σαρκοφάγο θηλαστικό, εξαίρετος κολυμβητής που βουτά με μεγάλη επιδεξιότητα και μπορεί να φτάσει σε βάθος 5 μ.

Κολυμπά ακόμη και στα παγωμένα νερά τον χειμώνα, χάρη στην προστασία που του παρέχει το πυκνό τρίχωμά του.

Στην Ελλάδα εκτρέφεται για τη γούνα του από τυχαίες ή και άστοχες απελευθερώσεις, ενώ έχει αποικήσει λίμνες και υγρότοπους της βορείου Ελλάδας, έχοντας καταστρέψει την ισορροπία των φυσικών τοπικών οικοσυστημάτων.

Το λευκό δεν είναι το φυσικό του χρώμα αλλά έχει δημιουργηθεί μετά από γενετικές επεμβάσεις των εκτροφέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.