Εύβοια: Αγριογούρουνα «κόβουν βόλτες» μέχρι και σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα ατυχήματα με αγριογούρουνα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο

Εύβοια: Αγριογούρουνα «κόβουν βόλτες» μέχρι και σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας

Σε εικόνα καθημερινότητας τείνουν να παραπέμπουν πλέον για την Εύβοια οι θεάσεις αγριογούρουνων σε διάφορα σημεία.

Αναλυτικότερα, μετά το περιστατικό με επίθεση αγριογούρουνου σε κυνηγό, που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην Κάρυστο, κάτοικοι στη Χαλκίδα επισημαίνουν πως τα άγρια ζώα πλέον με περίσσια άνεση φτάνουν μέχρι κεντρικά σημεία της Χαλκίδας, κάνοντας ανενόχλητα τις βόλτες τους στην παραλία ή τις γειτονιές.

Ποιος εξάλλου μπορεί να ξεχάσει τα επικά μπάνια των ζώων σε παραλία στο κέντρο της πόλης, που έθεσε επί ποδός τις τοπικές αρχές αφού το ακραίο σκηνικό δυνητικά θα μπορούσε να πάρει άσχημη τροπή τόσο για τα άγρια αυτά ζώα όσο και για κολυμβητές, τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς τα ατυχήματα με αγριογούρουνα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και παρόλες τις εκκλήσεις για μέριμνα από την Πολιτεία δεν έχουν εισακουστεί.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και από τους οδηγούς στο νησί, καθώς τα αγριογούρουνα σε πολλές περιπτώσεις πετάγονται μέσα στη μέση του δρόμου και εντελώς ξαφνικά και ο κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο είναι μεγάλος.

Οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν γιατί δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Τα ζώα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στους αγρότες του νησιού, καθώς εμφανίζονται στα χωράφια και εξαφανίζουν τους καρπούς και τις καλλιέργειες, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε πανικό, καθώς βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.

Έχουν προσπαθήσει πολλές φορές, όπως έχουν πει να βάλουν παγίδες και εμπόδια στα αγριογούρουνα, αλλά τις περισσότερες φορές, τα ζώα τις χαλάνε και αυτές ή … τις τρώνε και συνεχίζουν ακάθεκτα τις καταστροφές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε άλλες περιπτώσεις εισβάλουν ακόμα και σε κατοικίες προς αναζήτηση τροφής, με τους κατοίκους να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα αγριογούρουνα και να μην ξέρουν τι να κάνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.