ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φροντιστής ζώων αποκάλυψε ποιες ράτσες σκύλων δε θα έπαιρνε και γιατί

Άλλοι συμφώνησαν και άλλοι διαφώνησαν μαζί της

Φροντιστής ζώων αποκάλυψε ποιες ράτσες σκύλων δε θα έπαιρνε και γιατί

Μια φροντιστής ζώων που εργάζεται σε κυνοκομεία αποκάλυψε τις τέσσερις ράτσες σκύλων που δε θα είχε ποτέ στην κατοχή της και γιατί.

Η συγκεκριμένη γυναίκα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της φροντίζοντας διάφορες ράτσες σκύλων και θέλησε – από την εμπειρία της – να αποκαλύψει ποιες ράτσες δε θα έπαιρνε ποτέ η ίδια και γιατί.

Ποιες ράτσες σκύλων δε θα έπαιρνε και γιατί

Pugs

Τα pugs είναι τα πρώτα στην λίστα της. Η συγκεκριμένη ράτσα με το πλατύ πρόσωπο είναι ευρέως γνωστό πως πάσχει από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, στο δέρμα καθώς και στα μάτια.

«Απλά νιώθω τόσο άσχημα για κάθε υπάρχον Pug» είπε σε ένα βίντεο που ανέβασε στο TikTok της. «Ολόκληρη η ύπαρξή τους είναι ουσιαστικά κόλαση. Στο μικροσκοπικό κρανίο τους, έχουν τόσα δόντια όσα και ένα πλήρως ανεπτυγμένο ροτβάιλερ» είπε.

«Τον μισό χρόνο, τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά δεν μπορούν καν να αναπνεύσουν. Είναι απλά απαίσιο» πρόσθεσε.

Beagles

Η δεύτερη ράτσα σκύλου που δε θα έπαιρνε ποτέ είναι ένα Beagle, αν και αυτή η αποστροφή δεν έχει να κάνει με ηθικά ζητήματα ως προς τη ράτσα του. «Κάθε beagle που έχω γνωρίσει ένα ένας υπέροχος σκύλος» διαβεβαίωσε το κοινό της.

«Απλώς προσωπικά, δε θα μπορούσα να δώσω σε αυτό το σκυλί τη ζωή που του αξίζει. Δεν έχω χρόνο να του δώσω την πνευματική διέγερση που χρειάζεται».

Να σημειωθεί πως τα beagle είναι θαυμάσια κατοικίδια για ανθρώπους που είναι εξαιρετικά δραστήριοι. Ως φυσικά κυνηγετικά σκυλιά, τα beagle έχουν πολλή συσσωρευμένη ενέργεια που πρέπει να απελευθερωθεί.

Η έλλειψη όμως άσκησης και δραστηριότητας, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές όπως δάγκωμα μα μάσημα – εκτός από προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία.

Golden Retriever

Το κύριο πρόβλημα της με τα Golden Retrievers προέρχεται από την δημοτικότητά τους. «Ο κόσμος θα νομίζει ότι είμαι τρελή» είπε η φροντιστής ζώων για την τρίτη λιγότερο αγαπημένη της ράτσα. «Ειλικρινά, έχουν υπερεκτραφεί τόσο πολύ που η κατάσταση έχει ξεφύγει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, ένας επίσημος οργανισμός εκπαίδευσης κουταβιών υποστήριξη πως τα περισσότερα Golden Retriever δεν έχουν πλέον τη σταθερή ιδιοσυγκρασία για την οποία είναι γνωστά, λόγω της υπερεκτροφής και της ενδογαμίας.

Goldendoodles

Η τελευταία θέση στη λίστα της είναι το Goldendoodle – το οποίο είναι μια διασταύρωση μεταξύ ενός Golden Retriever και ενός Poodle.

«Αν ξέρετε κάτι για τα σκυλιά, ξέρετε ότι δεν πρόκειται για πραγματική ράτσα» είπε. «Κάθε ένα από αυτά που έχω γνωρίσει, έχει προβλήματα».

Επειδή τα Goldendoodles εκτρέφονται, είναι πιο πιθανό να έχουν δομικά προβλήματα, προβλήματα ιδιοσυγκρασίας και υγείας, αν αυτό γίνει από έναν μη επαγγελματία εκτροφέα. Πολλά αναπτύσσουν επίσης έντονο άγχος αποχωρισμού και μπορούν να γίνουν επιθετικά όταν μένουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Άλλοι συμφώνησαν και άλλοι διαφώνησαν μαζί της

Βέβαια, πολλοί διαφώνησαν με τις απόψεις της συγκεκριμένης φροντιστή ζώων και έσπευσαν να υπερασπιστούν τις αγαπημένες τους ράτσες.

«Έχω ένα Goldendoodle και είναι ο πιο γλυκός σκύλος που είχα ποτέ» έγραψε κάποια με έναν άλλον να προσθέτει:

«Το Golden Retriever μου είναι ο καλύτερος σκύλος που είχα ποτέ. Το πιο απλά σκυλί με την πιο καλή συμπεριφορά που έχω γνωρίσει» πρόσθεσε ένας άλλος.

Υπήρχαν βεβαίως και άλλοι που συμφώνησαν μαζί της, τουλάχιστον για τα Goldendoodle – ειδικά κάποιοι κτηνίατροι.

«Τα Goldendoodles είναι πάντα ψυχοπαθείς» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να λέει: «Είμαι κτηνίατρος και πρέπει να φιμώνουμε σχεδόν κάθε golden που έρχεται στη δουλειά μου» ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έχουν προβλήματα μέχρι να τα αφήσεις σε ένα κυνοκομείο όλη τη νύχτα και να γίνουν δαιμονικά επειδή δεν τα έχεις κοινωνικοποιήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.