ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ισχυρός σεισμός 4,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αττική – Το επίκεντρο ΝΑ της Κορίνθου (διαρκής ροή)

Ισχυρός σεισμός 4,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αττική – Το επίκεντρο ΝΑ της Κορίνθου (διαρκής ροή)

Ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής στις 00.06 ώρα Ελλάδος σήμερα 31 Αυγούστου.

Το επίκεντρο είναι στην περιοχή ΝΑ της Κορίνθου. H δόνηση ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής. Η δόνηση είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, μόλις στα 5 χλμ. και για τον λόγο αυτό ταρακουνήθηκε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, αλλά και η Αργολίδα. Toποθετείται 21 χλμ. ΝA της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών Ρίχτερ, 16 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Κορίνθου και το εστιακό βάθος τους σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλους έγραψε σχετικά με τον σεισμό στην Κόρινθο: «ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική».

«Επιφανειακός ο σεισμός», σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βαθος 14,5», έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.