ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Αττική: «Ήταν έντονα αισθητός λόγο του μικρού εστιακού βάθους»

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Αττική: «Ήταν έντονα αισθητός λόγο του μικρού εστιακού βάθους»

«Ταρακουνήθηκαν» το μεσημέρι της Δευτέρας, οι κάτοικοι της Αττικής, καθώς σημειώθηκε σεισμική δόνηση 2,9 Ρίχτερ.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το Ολυμπιακό στάδιο στο Μαρούσι. Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στις 15:52 δόνηση 2,9 Ρίχτερ, 10 χιλιόμετρα Βορειονατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ η διάρκεια του δεν ξεπερνούσε τα πέντε με επτά δευτερόλεπτα.

Οι σεισμολόγοι αμέσως «έσκυψαν» πάνω από τους σεισμογράφους, με τα στοιχεία που έχουν αντλήσει μέχρι στιγμής να μην είναι ανησυχητικά.

«Είναι ένας μικρός σεισμός της τάξεως των 3 Ρίχτερ. Ήταν έντονα αισθητός λόγο του μικρού εστιακού βάθους. Επίκεντρο ακριβώς ήταν το Ολυμπιακό στάδιο και είναι ουσιαστικά μεταξύ Πάρνηθας και Πεντέλης», λέει o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, τονίζει: «Δεν είναι γνωστή η περιοχή για σεισμούς αν και πριν τρεις μήνες είχε κάνει έναν. Πολύ μικρή είναι η πιθανότητα για μετασεισμούς, δεν αποκλείεται αλλά είναι μικρή η πιθανότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.