ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ζημιές σε οχήματα από πτώση δέντρων (βίντεο)

Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ζημιές σε οχήματα από πτώση δέντρων (βίντεο)

Ισχυρή καταιγίδα που συνοδευόταν από δυνατούς ανέμους ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Αν και δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Από τις πτώσεις δέντρων σε Κορωπί, Διόνυσο, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Βούλα και Νέα Σμύρνη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της πόλης να πλημμυρίσουν.

Σε μερικά σημεία μάλιστα το νερό ήταν τόσο πολύ που έφτασε στο ύψος του πεζοδρομίου ενώ για άλλη μία φορά η οδός Εθνικής Αμύνης μετατράπηκε σε “ποτάμι” με αποτέλεσμα οι πεζοί να δυσκολεύονται να διασχίσουν το δρόμο, όπως φαίνεται και στο βίντεο του grtimes.gr

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το βράδυ της Τρίτης 07/12 αναμένονται βροχές και καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε τμήματα των ορεινών ηπειρωτικών της χώρας.

Τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ανατολικό και τα Δωδεκάνησα ενώ στη συνέχεια τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ανατολικού και τα Δωδεκάνησα.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές καθώς και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών και σταδιακά από το πρωί στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών και ενδεχομένως σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται προς το βράδυ, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρά κατά διαστήματα φαινόμενα έως το πρωί, ενώ στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωσης κατά τις ίδιες ώρες.

Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 07/12.

Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν από το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης 07/12 σε βορειοδυτικούς (δυτικούς στα νότια τμήματα) ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι αρχικά δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα στραφούν έως το πρωί σε βορειοδυτικούς 6 έως 8 μποφόρ. Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.