ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φαράγγι της Νέδας: Οι υπέροχοι καταρράκτες της Πελοποννήσου (φωτό, βίντεο)

Φαράγγι της Νέδας: Οι υπέροχοι καταρράκτες της Πελοποννήσου (φωτό, βίντεο)

Ο ποταμός Νέδα, όπως αναφέρει ο Παυσανίας, όριζε από την αρχαιότητα τα σύνορα της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Σε μεγάλο τμήμα της η πανέμορφη Νέδα διασχίζει χαράδρα με πλούσια βλάστηση, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες της φύσης, ενώ στην πορεία της σχηματίζει και καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να εντοπίζεται κοντά στη Φιγαλεία και να έχει ύψος περίπου πενήντα μέτρα.

Οι πηγές της Νέδας εντοπίζονται στο όρος Λύκαιο κοντά στο χωριό Πέτρα στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Το ποτάμι διανύει 32 χιλιόμετρα και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην πανέμορφη Ελαία, κοντά στην Κυπαρισσία.

Η ονομασία του ποταμού αποδίδεται στη νύμφη Νέδα στην οποία, σύμφωνα με τον μύθο, έδωσε η Ρέα τον νεογέννητο Δία καλώντας τη θεότητα των νερών να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο.

Το φαράγγι του ποταμού είναι γεμάτο πλατάνια, κουμαριές, συκιές κι αγριοβελανιδιές, συνθέτοντας τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς από το οποίο νομίζεις πως θα ξεπηδήσουν νύμφες.

Από τις ομορφότερες διαδρομές προς τους καταρράκτες της Νέδας είναι αυτή που περνά από το χωριό Κοπανάκι και ανηφορίζει στο βουνό, μέσα από τοπία βυθισμένα στο πράσινο και γραφικά χωριά. ΝΕΔΑΝΕΔΑΝΕΔΑΝΕΔΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.