ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια- Αγνοούνται 3 άτομα στο Μαντούδι – 1 γυναίκα στη Σκιάθο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια- Αγνοούνται 3 άτομα στο Μαντούδι – 1 γυναίκα στη Σκιάθο

Ο «Ζορμπάς» σάρωσε την Εύβοια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αγνοούνται 3 άτομα στο Μαντούδι και δήμοι του νησιού να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου, όπως και ο δήμος Λοκρών στη Φθιώτιδα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ενώ σοκάρει η μαρτυρία του δημάρχου ο οποίος μιλάει για «νέα Μάνδρα».

Αυτή τη στιγμή αγνοείται ένα ζευγάρι, 67 ο άνδρας και 58 ετών η γυναίκα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Μαντούδι. Επίσης, αγνοείται ένας 27χρονος, στην ίδια περιοχή.

Ο νεαρός άνδρα επέβαινε σε όχημα μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί σε κορμό δέντρου, όπου έμεινε για ώρες, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τον 27χρονο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πληροφορίες του Alpha έκαναν λόγο για μία ακόμη αγνοούμενη, στη Σκιάθο.

Σε έκτακτη ανακοίνωση προς το κοινό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό τριών ατόμων στο Μαντούδι και ανακοίνωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα (Κορινθία – Αργολίδα – Βόρεια Έύβοια) κηρύσσονται άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο Μαντούδι, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αλλά και το τοπικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Ανθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους, για να προστατευτούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου διεκόπη, ενώ οι χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα και στο Προκόπι.

«Πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα των σπιτιών τους γιατί φοβήθηκαν» σημειώνει ο δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου Χρήστος Καλυβιώτης που όπως λέει «υπάρχει ένα μέτρο νερό ακόμα στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό».

Ο κ. Καλυβιώτης κάνει λόγο για μεγάλες ζημιές ακόμα και στην Λίμνη καθώς «έχουν έρθει φερτά υλικά που έφραξαν τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια. Αυτοκίνητα “χώθηκαν” στη λάσπη». Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο παραλιακός δρόμος από τη Λίμνη προς το Μοναστήρι Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τα ορμητικά νερά. Τεράστια ζημιά έχει πάθει ξενοδοχείο στα Κατούνια και έχουν πέσει βράχοι και προς την μονή Γαλατάκη.

Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα.

Στον Θεολόγο, η θάλασσα έγινε… ένα με τον οικισμό, ενώ διαρκείς ήταν τη νύχτα οι κλήσεις στην πυροσβεστική για ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα.

Ο Κώστα Μπακογιάννης δήλωσε πως «Για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση. Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες»,

«Ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα. Έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι ήταν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος.

«Εχουν πλημμυρίσει καταστήματα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια έχουν χαθεί περιουσίες και σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε και τα 4 μέτρα», συμπλήρωσε. «Αν δεν είχαμε κόψει έγκαιρα τη συγκοινωνία από τη Μαλεσίνα προς το Θεολόγο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα και θα μιλούσαμε για νέα Μάνδρα», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.