Είναι πραγματικό το τέρας του Λοχ Νες; Η ανακάλυψη που εξέπληξε τους ερευνητές (φώτο)

Είναι πραγματικό το τέρας του Λοχ Νες; Η ανακάλυψη που εξέπληξε τους ερευνητές (φώτο)

Το Τέρας του Λοχ Νες «ίσως και να είναι πραγματικό» υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία

Με αφορμή τους θρύλους που υπάρχουν εδώ και αιώνες για τη «Νέσι», επιστήμονες θέλησαν να βρουν μια πειστική απάντηση.

Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα του νερού στη λίμνη και συνέλεξαν DNA από δέρμα, λέπια, φτερά που άφησαν πίσω τους διάφορα πλάσματα. Στη συνέχεια έστειλαν τα δείγματα DNA να εξεταστούν σε εργαστήρια στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Γαλλία.

Ο καθηγητής Neil Gemmell του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας και επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι «εκπληκτικά».

Δείτε τι είπε ο καθηγητής για την έρευνα.

Αν και οι λεπτομέρειες της μελέτης θα γίνουν γνωστές σε μεταγενέστερο στάδιο, μία από τις θεωρίες για το πιο διάσημο «τέρας» της Σκωτίας «ίσως» είναι σωστή.

Μία από αυτές τις θεωρίες είναι ότι η «Νέσι«» είναι ένας πλησιόσαυρος που κατά κάποιον τρόπο επέζησε όταν οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, ή είναι ένας οξύρρυγχος ή ένα γιγαντιαίο γατόψαρο.

Ο καθηγητής Γκέμελ δήλωσε ότι ελπίζει να ανακοινώσει τα πλήρη ευρήματα της μελέτης στη Σκωτία τον επόμενο μήνα – αλλά δεν θα επιβεβαιώσει ποια από τις παραπάνω υποθέσεις μπορεί να είναι σωστή.

«Εξετάσαμε κάθε μια από τις κυριότερες θεωρίες για το Τέρας του Λοχ Νες. Για τρεις από αυτές μάλλον μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι σωστές αλλά μία από αυτές ίσως και να είναι» κατέληξε ο ερευνητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.