Α.Τσελέντης: «Η Αθήνα δεν άντεξε με 5,1 Ρίχτερ – Τι θα γινόταν με 6; – Οι Αλκυονίδες θα “ουρλιάξουν” ξανά» (βίντεο)

Α.Τσελέντης: «Η Αθήνα δεν άντεξε με 5,1 Ρίχτερ – Τι θα γινόταν με 6; – Οι Αλκυονίδες θα “ουρλιάξουν” ξανά» (βίντεο)

Είναι σαφές ότι ο σεισμός της Παρασκευή ξύπνησε μνήμες του 1981 και του 1999.

Διόλου καθησυχαστικός δεν ήταν ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού από το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό.

«Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει», είπε ο κύριος Τσελέντης δηλώνοντας βέβαιος γι’ αυτό, ενώ χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» όσα λέγονται για περιοδικότητα του ρήγματος στα 400 χρόνια και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον Κορινθιακό, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περιοχή μελετούν δεκάδες διεθνή ινστιτούτα.

«Η Αθήνα δεν άντεξε, με το 5,1 Ρίχτερ είδατε τι χάλι είχαμε, φανταστείτε τι θα γίνει με 6 Ρίχτερ, δηλαδή σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο» είπε ο σεισμολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΟΑΣΠ, λέγοντας πως η κυβέρνηση παρέλαβε έναν διαλυμμένο οργανισμό και πως «αν δεν υπήρχε ο Χρυσοχοΐδης, δεν θα δούλευε τίποτα».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.