ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μαύρισε» ο Πηνειός – Δεκάδες νεκρά ψάρια (φώτο)

«Μαύρισε» ο Πηνειός – Δεκάδες νεκρά ψάρια (φώτο)

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στον ποταμό Πηνειό, καθώς εξαιτίας σοβαρής περιβαλλοντικής ρύπανσης, έχει γίνει «μαύρος».

Τις τελευταίες μέρες ο ποταμός Πηνειός έχει αλλάξει χρώμα και κυριαρχεί το μαύρο. Παράλληλα σε πολλά σημεία στις όχθες του υπάρχουν νεκρά ψάρια και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό!

Κάτοικοι της περιοχής ο Διονύσιος Λαγογιάννης και ο Παπαδόπουλος Σάκης έχουν απαθανατίσει φωτογραφικά την οικολογική καταστροφή του ποταμού και εκφράζουν την ανησυχία τους.

Το σημείο που έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες είναι στο ύψος των Καβασίλων και του Λευκοχωρίου.

«Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στον Πηνειό είναι τραγική. Ο ποταμός έχει μαυρίσει και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχουν ψοφήσει εκατοντάδες ψάρια και κάθε ζωντανός οργανισμός που υπάρχει στο ποτάμι. Είναι νεκρά κυπρίνια, κεφαλόπουλα, μουστακαίοι, κλωνίτσες, χέλια ακόμη και βατράχια! Τα ψάρια έφευγαν προς τη θάλασσα, αλλά ψοφούσαν…», δηλώνει στην «Πατρίς» ο Σάκης Παπαδόπουλος ο πρώην πρόεδρος Λευκοχωρίου και συνεχίζει:

​«Ενημέρωσα τον δήμαρχο Πηνειού και τον αναπληρωτή δήμαρχο. Πράγματι και ο κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος ήρθε στο σημείο είδε τι συμβαίνει και επικοινώνησε με την Περιφέρεια για να σταλεί κλιμάκιο και να εξετάσει την κατάσταση. Σήμερα (Τρίτη) λόγω βροχής η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη αλλά η οικολογική καταστροφή έχει γίνει»

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει και τι έχει προκαλέσει την καταστροφή. Απόβλητα ελαιοτριβείων, βιομηχανικά απόβλητα, βυτιοφόρα με λύματα, άλλη ρύπανση; Το Κλιμάκιο της Περιφέρειας είναι εκείνο που θα δώσει την απάντηση.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί από τον Πηνειό αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα αλλά και ποτίζονται εκατοντάδες ζώα», συμπληρώνει ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρξε και τα προηγούμενα χρόνια την ίδια πάντα εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.