Ροζ πανσέληνος: Φαντασμαγορικό φαινόμενο στον αποψινό ουρανό – Η μεγαλύτερη σελήνη του 2020 (βίντεο)

Ροζ πανσέληνος: Φαντασμαγορικό φαινόμενο στον αποψινό ουρανό – Η μεγαλύτερη σελήνη του 2020 (βίντεο)

Η Πανσέληνος άλλοτε συνδέεται με τον ρομαντισμό και άλλοτε με τον θάνατο (βλέπε τα μυθεύματα με τους λυκανθρώπους). Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο στον σκοτεινό ουρανό της νύχτας, πόσο μάλλον όταν είναι η μεγαλύτερη του έτους, μία ροζ υπερπανσέληνος.

Η ροζ πανσέληνος αναμένεται να εμφανιστεί επιβλητική στον αποψινό ουρανό, δίνοντας στους ταλαιπωρημένους από την καραντίνα λόγω του κορωνοϊου ανθρώπους, την ευκαιρία να απολαύσουν ωραίες εικόνες, μαζί με τους αγαπημένους τους, έστω και αν αυτό χρειαστεί να γίνει από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Η υπερπανσέληνος θα φαίνεται 30% πιο φωτεινή και 14% πιο μεγάλη, καθώς θα έρθει πολύ κοντά στη Γη.

Το σημείο που θα πλησιάσει την Γη θα είναι περίπου στα 220.000 μίλια. Οι αστρονόμοι αναφέρουν ότι αυτή θα είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις φέτος «μεγάλες» πανσέληνους, ωστόσο θα είναι η πιο εντυπωσιακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.