ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το ζώο που ευθύνεται για 725.000 θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο – Δεν πάει ο νους σας!

Αυτό είναι το ζώο που ευθύνεται για 725.000 θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο – Δεν πάει ο νους σας!

Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε μεγαλόσωμο άγριο ζώο. Λιοντάρι, τίγρης, ακόμα και ελέφαντας, ή καρχαρίας. Όμως κανένα από αυτά τα ζώα δεν ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους ανθρώπων ετησίως.

Αρκετοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο πλάσμα μπορεί να είναι «φονικό όπλο». Σίγουρα βέβαια ενοχλεί τους πάντες. Υπάρχουν και μερικοί που… ξενυχτούν γι’ αυτά. Ναι αυτό το θανατηφόρο ζώο είναι το κουνούπι.

Τα μικροσκοπικά έντομα είναι φορείς διάφορων ασθενειών και, αν και το τσίμπημα τους δεν προκαλούν θάνατο, μπορεί να προκαλέσει όμως επιδημίες. Έτσι οι θάνατοι από κουνούπια φτάνουν ετησίως τους 725.000(!), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο τελευταίος μάλιστα κατατάσσει τα κουνούπια στα πιο επικίνδυνα πλάσματα του πλανήτη.

Μόνο η μαλάρια σκοτώνει κάθε χρόνο 600.000 ανθρώπους. Άλλες σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες που μεταφέρονται με τα κουνούπια είναι η εγκεφαλίτιδα, ο κίτρινος πυρετός και ο δάγκειος πυρετός. Τα κουνούπια προσαρμόζονται με άνεση στο διαφορετικό περιβάλλον και πολλαπλασιάζονται με αστραπιαία ταχύτητα. Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο χρειάζονται και το ανθρώπινο αίμα, για την αναπαραγωγή τους και όχι για τροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνα είναι τα κουνούπια, στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα φίδια, που προκαλούν 50.000 θανάτους ετησίως. Ακολουθούν τα σκυλιά με 25.000 και η μύγα τσε-τσε με 10.000 θύματα. Η διαφορά είναι τεράστια. Βέβαια στην πραγματικότητα, η δεύτερη θέση ανήκει στον άνθρωπο με 475.000 θύματα κάθε χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.