ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Τοξικός καπνός πάνω από την Αθήνα – Τι να κάνουν οι κάτοικοι για να προφυλαχθούν

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Τοξικός καπνός πάνω από την Αθήνα – Τι να κάνουν οι κάτοικοι για να προφυλαχθούν

Η Περιφέρεια Αττικής συμβουλεύει τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον καπνό που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση.

Πυκνοί καπνοί «σκέπασαν» τον ουρανό της Αττικής, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Επί ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρά τους, προκειμένου να αποφευχθούν τα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση, για να εξηγήσει στους πολίτες τι πρέπει να κάνουν μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Περιφέρεια: Άμεση ήταν η ανταπόκριση και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Συστάσεις της Περιφέρειας προς τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα και θα είναι στο πλευρό τους, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτει στη διαχείριση της κατάστασης»

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στην Μεταμόρφωση.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη , ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Οδηγίες προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία της υγείας τους

Με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

1.α αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας λόγω επικίνδυνων εκπομπών (καπνός), συστήνονται στους πολίτες, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή, τα εξής:

-Αποφύγετε την έκθεση στη ροή του καπνού
-Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Παραμείνετε σε ανοιχτούς και αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν
-Κλείστε ερμητικά όλα τα παράθυρα και πόρτες και μείνετε εντός του σπιτιού
-Συνιστάται τα κλιματιστικά να βρίσκονται σε λειτουργία εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα όπου διατίθεται
-Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή νιώσετε δυσφορία
-Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους πολίτες ήδη από σήμερα το πρωί, αναρτώντας σχετικές οδηγίες προστασίας από βιομηχανικά ατυχήματα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προ ολίγου εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα 112 με οδηγίες προστασίας προς τους κατοίκους της περιοχής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.