ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συναγερμός σε Λουιζιάνα και Τέξας: O τυφώνας «Λόρα» θα δημιουργήσει υδάτινο τείχος 6 μέτρων (βίντεο)

Συναγερμός σε Λουιζιάνα και Τέξας: O τυφώνας «Λόρα» θα δημιουργήσει υδάτινο τείχος 6 μέτρων (βίντεο)

Μισό εκατομμύριο κάτοικοι σε Λουιζιάνα και Τέξας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς ο τυφώνας Λόρα έχει ήδη φθάσει στην παράκτια ζώνη.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα είναι σχεδόν αδύνατη η επιβίωση από την άνοδο έως και έξι μέτρα των υδάτων στις περιοχές αυτές.

Ο τυφώνας Λόρα – κατηγορίας 4 αυτή τη στιγμή – κινείται με ανέμους μέγιστης ταχύτητας έως και 240 χλμ/ ώρα και αν διατηρήσει αυτή την ταχύτητα θα είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει ποτέ τις ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι μια σημαντική έκταση της ακτής από την κεντρική Λουιζιάνα μέχρι το Γκάλβεστον του Τέξας βρίσκεται στο μάτι του τυφώνα και μπορεί να βιώσει τεράστιες καταστροφές.

Κοινότητες που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο κατά μήκος της ακτής ετοιμάζονται για ένα υδάτινο τείχος ύψους έως και έξι μέτρων κατά τόπους, που μπορεί να προχωρήσει μέχρι και 65 χλμ. Στο εσωτερικό. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν επίσης για σφοδρές βροχοπτώσεις και πιθανούς ανεμοστρόβιλους.

«Είναι μια πολύ δύσκολη καταιγίδα, μεγάλη, ισχυρή και κάθε μετεωρολογική πρόβλεψη φαίνεται να ενισχύει την έντασή της», είπε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς.

«Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια κινητοποιήσαμε ολόκληρη τη εθνοφρουρά της Λουιζιάνα». Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι των απειλούμενων περιοχών έχουν ελάχιστο χρόνο για να απομακρυνθούν από εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την περιοχή ότι βρίσκονται σχεδόν τα μισά διυλιστήρια και το 17% της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.