Σάμος: Τσουνάμι έπνιξε το λιμάνι – Κατέρρευσε τρούλος εκκλησίας – Τα ψάρια βγήκαν στην στεριά (φώτο – βίντεο)

Σάμος: Τσουνάμι έπνιξε το λιμάνι – Κατέρρευσε τρούλος εκκλησίας – Τα ψάρια βγήκαν στην στεριά (φώτο – βίντεο)

Ο τρομακτικός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε», ελάχιστα λεπτά πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα καραντίνα λόγω κορωνϊού, έπληξε ιδιαίτερα την κεντρική και νότια Ελλάδα, τα παράλια της Τουρκίας (στην Σμύρνη έπεσαν 20 κτίρια) και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με τους κατοίκους στην Σάμο να ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, ευτυχώς όχι στον βαθμό που τον βιώνουν στα παράλια της Τουρκίας.

Στην Σάμο, τσουνάμι έπνιξε το λιμάνι, τα ψάρια βγήκαν στην στεριά και κατέρρευσε τρούλος εκκλησίας λίγο πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Αλλεπάλληλα θαλάσσια κύματα με ύψος τριών μέτρων, κτυπάνε την Σάμο.

Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μησός είπε ότι ο σεισμός είχε διπλάσια διάρκεια από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη αναφορές για καταρρεύσεις κτηρίων, αλλά όχι θυμάτων, ενώ τα πρώτα λεπτά μετά από τον σεισμό παρατηρήθηκε έντονος κυματισμός κοντά στα παράλια.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=vz5DvRsjwt4&feature=emb_title

Άνοιξε στα δύο η Εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Κάτοικος του νησιού επεσήμανε τη μεγάλη διάρκεια του σεισμού, λέγοντας ότι «χόρευαν όλα τα κτήρια».

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.