ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εντυπωσιακό θέαμα στην Ιρλανδία – Σμήνος από ψαρόνια σχημάτισε… πουλί στον ουρανό (φώτο-βίντεο)

Εντυπωσιακό θέαμα στην Ιρλανδία – Σμήνος από ψαρόνια σχημάτισε… πουλί στον ουρανό (φώτο-βίντεο)

Ο Τζέιμς Κρόμπι το απόγευμα της Τρίτης, αποθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα, καθώς ένα πελώριο σμήνος από ψαρόνια συγκεντρώθηκε πάνω από την λίμνη Lough Ennell στην Ιρλανδία σχηματίζοντας τη μορφή ενός τεράστιου πουλιού πάνω από τα νερά.

Πρόκειται για ένα αρκετά γνωστό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο πλήθος ψαρονιών τα οποία πετούν όλα μαζί σχηματίζοντας διάφορα μοτίβα.

Ο φωτογράφος Τζέιμς Κρόμπι γνώριζε για το φαινόμενο και παρακολουθούσε τα ψαρόνια στην περιοχή εδώ και αρκετές εβδομάδες. Πραγματοποίησε περισσότερες από 50 διαδρομές προς τη λίμνη, στην προσπάθεια του να τα συλλάβει με τον φακό, ώσπου βρήκε την κατάλληλη στιγμή και το αποτέλεσμα υπήρξε εντυπωσιακό.

Τα ψαρόνια συναθροίζονται κατά αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που νιώθουν ότι απειλούνται από αρπακτικά, αλλά και το βράδυ για να ζεσταθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο πληθυσμός τους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει παρουσιάσει ραγδαία πτώση κατά τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό τους μειώνεται κατά 80%. Κατηγοροποιούνται έτσι στη λίστα των ζώων που μελλοντικά ενδέχεται να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.