ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ανταρκτική: Εκατοντάδες πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Η ταχεία εξάπλωση του ιού H5N1 σε όλες τις ηπείρους έχει θορυβήσει τους επιστήμονες παγκοσμίως

Ανταρκτική: Εκατοντάδες πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε μία επιστημονική αποστολή, η οποία αποκάλυψε ότι τον περασμένο μήνα ότι 532 πιγκουίνοι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Heroina. 

Αυτή η ανησυχητική ανακάλυψη, που περιγράφεται λεπτομερώς σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Federation της Αυστραλίας, έχει προκαλέσει φόβους ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1, γνωστός για τις θανατηφόρες επιπτώσεις του, μπορεί να είναι υπεύθυνος.

Τα ευρήματα της αποστολής έχουν ρίξει σκιά πάνω από το οικοσύστημα της Ανταρκτικής, προκαλώντας επείγουσα ανάλυση για την επιβεβαίωση της παρουσίας του ιού H5N1. Οι αρχικές δοκιμές πεδίου έχουν δώσει ασαφή αποτελέσματα, οδηγώντας τους ερευνητές να στείλουν δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια, με την ελπίδα ότι οι επόμενοι μήνες θα φέρουν σαφήνεια στην κατάσταση.

Η ταχεία εξάπλωση του ιού H5N1 σε όλες τις ηπείρους έχει θορυβήσει τους επιστήμονες παγκοσμίως. Αφού έφτασε στη Νότια Αμερική το 2022, προχώρησε γρήγορα στην Ανταρκτική, σηματοδοτώντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην απομακρυσμένη ήπειρο τον Φεβρουάριο. Αυτή η επιθετική εξάπλωση έχει εγείρει ανησυχίες για τον πιθανό αποδεκατισμό απειλούμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων πληθυσμών πιγκουίνων που αποκαλούν τη νότια ήπειρο σπίτι τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση των ερευνητών με τα επακόλουθα της ύποπτης επιδημίας στο νησί Heroina έδωσε μια ζοφερή εικόνα. Οι νεκροί πιγκουίνοι βρέθηκαν παγωμένοι και καλυμμένοι με χιόνι, υποδηλώνοντας την ταχύτητα και τη σοβαρότητα του συμβάντος. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει αβέβαιος, με την απεραντοσύνη του νησιού και την κατάσταση των πτωμάτων να καθιστούν την πλήρη καταμέτρηση δύσκολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.