ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η πόλη στην οποία έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 1963 το θερμόμετρο έδειξε -27,8°

Αυτή είναι η πόλη στην οποία έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα

Ενδεχομένως όταν σκεφτόσαστε κρύο να έχετε ως σημείο αναφοράς το Νευροκόπι Δράμας (την περιοχή με τη χαμηλότερη μέση θερμοκρασία σχεδόν κάθε χειμώνα). Όμως μια πόλη έσπασε κάποτε παγωμένο ρεκόρ.

Είναι πόλη του Νόμου Κοζάνης και πέχει περίπου 28 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Η Πτολεμαΐδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με πληθυσμό 31.575 κατοίκων.

Μπορεί να πάμε λίγο πίσω στο χρόνο αλλά, τον Ιανουάριο του 1963 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε στην Πτολεμαΐδα τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα, που αποτελεί ως και στις μέρες μας το απόλυτο θερμοκρασιακό καταγεγραμμένο αρνητικό ρεκόρ, με τιμή -27,8 °C.

Ο χειμώνας 1962-1963 έχει μείνει στην ιστορία ως «ο χειμώνας των Πάγων». Παρεμπιπτόντως στις Σέρρες η θερμοκρασία ήταν -23 °C, ενώ μία μέρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη -14°C.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει ακόμα και κάτω από το μηδέν, με έντονο το φαινόμενο των βροχοπτώσεων αλλά και των χιονοπτώσεων κυρίως τους μήνες του Δεκεμβρίου αλλά και του Ιανουαρίου. Και αν νομίζετε πως το καλοκαίρι είναι κάπως δροσερά, αυταπατάστε. Η θερμοκρασία φτάνει στους 40 βαθμούς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.