ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να σκοτώνετε τις αράχνες στο σπίτι σας

Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να σκοτώνετε τις αράχνες στο σπίτι σας

Ακόμα και αν δεν έχετε αραχνοφοβία, η πρώτη αντίδραση μόλις δείτε μια αράχνη στο σπίτι σας μάλλον θα είναι να τη σκοτώσετε με κάποιο παπούτσι. Την επόμενη φορά όμως καλύτερα όταν τη δείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να την αφήσετε να συνεχίσει το ταξίδι της.

Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι οι αράχνες σπάνια φτάνουν μέσα στο σπίτι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο εντομολόγος Matt Bertone είπε μαζί με τους συναδέλφους του στο πανεπιστήμιο North Carolina State έψαξαν 50 σπίτια στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας και βρήκαν αράχνες σε όλα. Οι αράχνες είναι πολύ σημαντικές για τα εσωτερικά μας οικοσυστήματα.

Οι αράχνες είναι θηρευτές και θα τραφούν με οτιδήποτε. Από την μύγα που πετά στο παράθυρο μέχρι το κουνούπι που θα έρθει να μας αναστατώσει τον ύπνο. Κάποιες φορές ίσως φάνε και άλλες αράχνες. Οπότε είτε η αράχνη απλά είναι περαστική από το σπίτι, είτε το έχει κάνει μόνιμη κατοικία της, δουλεύει για το φαγητό και τη διαμονή της.

Επιπλέον, οι αράχνες στο σπίτι δεν είναι τα γιγάντια τρομακτικά πλάσματα που βλέπουμε σε ταινίες ή σε ορισμένες σπάνιες ειδήσεις. Ο Bertone και οι συνάδελφοι του, βρήκαν πως οι αράχνες του σπιτιού είναι ακίνδυνες. Αν και οι περισσότερες αράχνες είναι δηλητηριώδεις, το δηλητήριο τους δεν είναι τόσο δυνατό ώστε να μας κάνει κακό και τα δόντια τους είναι συνήθως πολύ μικρά για να τρυπήσουν το δέρμα μας.

Και αν χάνετε τον ύπνο σας με τη σκέψη ότι μια αράχνη θα τριγυρνά στο κρεβάτι μας όσο κοιμόμαστε, απλά κρατήστε στο μυαλό σας ότι αυτό δεν είναι πιθανό. Το ροχαλητό ή ακόμα και η αναπνοή μας είναι αρκετά για να τις κρατήσουν μακριά μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε να ξέρετε ότι ακόμα κι αν δεν βλέπετε αράχνες στο σπίτι σας, μην θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν. Και δουλεύουν εντατικά ώστε να κάνουν το σπίτι ένα σπίτι χωρίς έντομα. Κι αν ακόμα δεν μπορείτε να τις αφήσετε μέσα, μην της σκοτώσετε, απλά αφήστε τις έξω, όπου μπορούν να ασφαλίσουν την περίμετρο του σπιτιού από έντομα που μεταφέρουν ασθένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.