ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τους κοριούς

Πότε να επισκεφθείτε γιατρό

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τους κοριούς

Με αφορμή την εμφάνιση κοριών σε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική, ένα μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς.

Για να απαλλαγείτε από τους κοριούς, μπορείτε να ξεκινήσετε με τη λήψη ορισμένων μέτρων στο σπίτι:

Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα, τις κουρτίνες και τα ρούχα σας με ζεστό νερό και στεγνώστε τα στην υψηλότερη ρύθμιση του στεγνωτηρίου. Βάλτε στο πλυντήριο τα λούτρινα ζωάκια, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που δεν μπορούν να μπουν στο στεγνωτήριο, και ρυθμίστε το σε υψηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά ή περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να τρίψετε τις ραφές των στρωμάτων για να απομακρύνετε τους κοριούς και τα αυγά τους πριν από το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.

Σκουπίστε το κρεβάτι σας και την περιοχή γύρω από αυτό κάθε μέρα, καθώς και τα παράθυρά σας. Στη συνέχεια, βάλτε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την αμέσως στα σκουπίδια σε εξωτερικό χώρο.

Βάλτε ένα σφιχτοδεμένο κάλυμμα με φερμουάρ στο στρώμα και τα ελατήρια σας για να μην εισέλθουν ή διαφύγουν οι κοριοί. Οι κοριοί μπορούν να ζήσουν αρκετούς μήνες χωρίς να τρέφονται. Κρατήστε λοιπόν το κάλυμμα στο στρώμα σας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Επισκευάστε τις ρωγμές στους σοβάδες και κολλήστε την ξεφλουδισμένη ταπετσαρία για να απαλλαγείτε από σημεία που μπορούν να κρυφτούν οι κοριοί.

Απαλλαγείτε από την ακαταστασία γύρω από το κρεβάτι σας και απομακρύνετε το κρεβάτι σας από τους τοίχους και τα άλλα έπιπλα.

Αν ζείτε σε ζεστό μέρος, μπορείτε να τοποθετήσετε τα πράγματά σας σε μια κλειστή σακούλα και να τα αφήσετε στο αυτοκίνητό σας για να ψηθούν στον ήλιο. Η θερμοκρασία-στόχος είναι τουλάχιστον 49 βαθμοί Κελσίου.

Αν το στρώμα σας έχει μολυνθεί, ίσως να θέλετε να πάρετε ένα καινούργιο. Αλλά πρώτα, λάβετε τις παραπάνω προφυλάξεις για το υπόλοιπο σπίτι σας, ώστε οι κοριοί να μην μπουν στο νέο σας στρώμα.

Ωστόσο, η πλήρης απαλλαγή από τους κοριούς απαιτεί συχνά χημικές θεραπείες. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα φάρμακα και των οποίων οι ετικέτες αναφέρουν ότι προορίζονται για τον έλεγχο των κοριών. Μην τα χρησιμοποιείτε σε στρώματα και κλινοσκεπάσματα, εκτός εάν η ετικέτα αναφέρει ρητά ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κλινοσκεπάσματα. Ποτέ μην τα εφαρμόζετε στο σώμα σας.

Συνήθως είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία που έχει εμπειρία με τους κοριούς.

Πώς να κρατήσετε μακριά τους κοριούς

Μερικοί τρόποι για να σταματήσετε τους κοριούς και τα τσιμπήματά τους:

Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα στο στρώμα και ελέγξτε το τακτικά για τρύπες.

Μειώστε την ακαταστασία στο υπνοδωμάτιό σας, ώστε οι κοριοί να μην έχουν πολλά μέρη για να κρυφτούν.

Σκουπίστε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα, συμπεριλαμβανομένου του στρώματος, του χαλιού, των κουρτινών και των επικαλυμμένων επίπλων σας.

Όταν ταξιδεύετε, τοποθετήστε τη βαλίτσα σας σε μια βάση για αποσκευές, σε μια συρταριέρα ή σε ένα τραπέζι και όχι στο κρεβάτι ή στο πάτωμα. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, πλύνετε όλα τα ρούχα από το ταξίδι σας και στεγνώστε τα στο στεγνωτήριο.

Φορέστε πιτζάμες με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τα τσιμπήματα.

Αποφύγετε τα μεταχειρισμένα στρώματα και κλινοσκεπάσματα.

Χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες για τα ρούχα και τα σεντόνια σας, ενώ χρησιμοποιείτε κοινόχρηστα πλυντήρια.

Εάν ζείτε σε πολυκατοικία, τοποθετήστε φράγματα κάτω από τις πόρτες σας και σφραγίστε τις ρωγμές γύρω από τις σανίδες.

Μύθοι για τους κοριούς

Το στρώμα από αφρώδες υλικό σας προστατεύει από τους κοριούς

Αν και είναι αλήθεια ότι οι κοριοί δεν μπορούν να ζήσουν στον αφρό, εξακολουθούν να μπορούν να μπουν σε ρωγμές όπως το πλαίσιο του κρεβατιού σας.

Εάν υπάρξει εστία κοριών στο σπίτι σας, θα πρέπει να πετάξετε ό,τι έχετε στην κατοχή σας

Οι εταιρείες καταπολέμησης παρασίτων θα χρησιμοποιήσουν υψηλή θερμότητα για να θεραπεύσουν το σπίτι σας και να σας απαλλάξουν από τους κοριούς. Μόλις επεξεργαστούν τα πράγματά σας, όλα θα πρέπει να είναι ασφαλή και έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Μόλις τους ξεφορτωθείτε, θα φύγουν για πάντα

Οι κοριοί μπορούν να ζήσουν για αρκετούς μήνες σε κανονικές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να καλέσετε μια υπηρεσία εξολόθρευσης το συντομότερο δυνατό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πότε να επισκεφθείτε γιατρό

Εάν έχετε συμπτώματα εκτός από φαγούρα, όπως κνίδωση ή φουσκάλες, ή νομίζετε ότι μπορεί να έχετε αλλεργική αντίδραση, καλέστε το γιατρό σας.

Συμπερασματικά, να αναφέρουμε ότι οι κοριοί μπορούν να ζήσουν σχεδόν οπουδήποτε και να ταξιδέψουν εύκολα, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα τους φέρετε μαζί σας στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γνωρίστε τα σημάδια των κοριών και παραμείνετε σε επαγρύπνηση εάν νομίζετε ότι έχετε. Είναι προτιμότερο να αναθέσετε σε έναν επαγγελματία να ασχοληθεί αν το σπίτι σας έχει μολυνθεί. Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα, καλέστε τον γιατρό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.