ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Δείτε τι θα συμβεί στη Γη αν μείνει χωρίς οξυγόνο για πέντε δευτερόλεπτα – «Ο ουρανός θα γίνει εντελώς μαύρος» (βίντεο)

«Το σώμα μας δεν θα καταλάβαινε τίποτα μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα»

Δείτε τι θα συμβεί στη Γη αν μείνει χωρίς οξυγόνο για πέντε δευτερόλεπτα – «Ο ουρανός θα γίνει εντελώς μαύρος» (βίντεο)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συνέβαινε στη Γη αν έμενε χωρίς καθόλου οξυγόνο για πέντε δευτερόλεπτα;

Παρόλο που ένας άνθρωπος θα μπορούσε να μείνει χωρίς αέρα για αρκετά περισσότερα από πέντε δευτερόλεπτα, το να χαθεί εντελώς το οξυγόνο από τη Γη θα είχε πολύ μεγάλες συνέπειες, ακόμα και για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τoν Thomas Mulligan που είναι γνωστός στο TikTok για θέματα του διαστήματος, «το σώμα μας δεν θα καταλάβαινε τίποτα μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα».

Συμπλήρωσε όμως το εξής: «Θα προσέξετε ότι ο ουρανός θα γίνει εντελώς μαύρος λόγω της έλλειψης οξυγόνου στην ατμόσφαιρα για τη διασκόρπιση των ακτίνων του φωτός από τον ήλιο».

Ακόμα, είπε πως οτιδήποτε κινείται και βασίζεται στην καύση θα σταματούσε να λειτουργεί, με τα αεροπλάνα να πέφτουν από τον ουρανό.

Πρόσθεσε, πως η στιβάδα του όζοντος θα εξαφανιζόταν με αποτέλεσμα τα τύμπανα των αυτιών μας να σπάσουν λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Ταυτόχρονα, όλα τα κτίρια, οι γέφυρες και τα φράγματα θα γκρεμίζονταν και αφού ο φλοιός της Γης είναι φτιαγμένος από 45% οξυγόνο, θα γκρεμιζόταν επίσης με τα πάντα και τους πάντες να αρχίζουν να πέφτουν προς το κέντρο».

@mulligan.tvIf earth lost oxygen for 5 seconds

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.