ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ε.Λέκκας: «Ο θεσσαλικός κάμπος θα ανακάμψει σε πέντε χρόνια – Θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ η ζημιά στους αγρότες»

Οι προβλέψεις του 2019 που έκαναν λόγο για μία μεγάλη πλημμύρα ανά 1.000 χρόνια, ανατράπηκαν δύο φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια

Ε.Λέκκας: «Ο θεσσαλικός κάμπος θα ανακάμψει σε πέντε χρόνια – Θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ η ζημιά στους αγρότες»

Στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel που πλήττουν την χώρα, μετά και την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στη Λάρισα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών, είχε προειδοποιήσει ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε αν προκύψει έκτακτη ανάγκη», πράγμα όμως που δεν έγινε αφού ήδη θρηνούμε έξι νεκρούς.

Σε συνέντευξή του ανέφερε πως οι αγροτικές εκτάσεις είναι περιοχές που θα αργήσουν να ανακάμψουν.

Έχει καταστραφεί ολοσχερώς το 22-23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, αφού ο άργιλος και η λάσπη πάνω στα γόνιμα εδάφη πάχους τουλάχιστον μισού μέτρου δεν μπορούν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι χρειάζεται να περάσει τουλάχιστον μια 5ετία για να είναι και πάλι γόνιμος ο Θεσσαλικός Κάμπος.

Ως προς το κόστος αλλά και τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, ο Ευθύμης Λέκκας εκτίμησε ότι θα ξεπεραστεί το 1 δισ. ευρώ. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καμία δημόσια υπηρεσία δεν μπορούσε να προβλέψει τα όσα έγιναν, απαιτείται η αξιοποίηση εξελιγμένων επιστημονικών γνώσεων, που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται».

Τόνισε πως από τις προβλέψεις του 2019 που έκαναν λόγο για μία μεγάλη πλημμύρα ανά 1.000 χρόνια, ανατράπηκαν δύο φορές, μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δήλωσε ότι έχουμε επιταχυνόμενους ρυθμούς σε ένα συνδυασμό φαινομένων, όπως οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.