ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έλληνας που ζει στην Ιαπωνία για τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ: «Κανείς δεν είχε ζήσει κάτι τέτοιο – Το μέγεθος ήταν μοναδικό»

«Αυτή την ένταση κανένας μας δεν την είχε ζήσει εδώ πέρα»

Έλληνας που ζει στην Ιαπωνία για τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ: «Κανείς δεν είχε ζήσει κάτι τέτοιο – Το μέγεθος ήταν μοναδικό»

Έλληνας που ζει στην Ιαπωνία περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τον φονικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ.

Τόνισε πως οι κάτοικοι όταν ειδοποιήθηκαν στα τηλέφωνα για το επερχόμενο χτύπημα του εγκέλαδου, κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό θα γίνει.

«Το μέγεθος αυτή τη φορά ήταν μοναδικό και την ένταση κανένας μας δεν τη είχε ζήσει εδώ πέρα», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Αντώνης Λαντούρης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «με το που χτυπήσαν τα τηλέφωνα συνειδητοποιήσαμε ότι έρχεται μεγάλος σεισμός, γιατί αυτό είναι για μεγάλους σεισμούς.

Και μετά από 30 δευτερόλεπτα άρχισε να δονείται το σπίτι. Είσαι προετοιμασμένος, ξέρεις τι έρχεται. Μετά από τρεις – τέσσερις ώρες όλα επιστρέψανε στην κανονικότητα.

Στην πόλη μέσα υπάρχουν αρκετά κτίρια με προβλήματα, στις διπλανές πόλεις που είχε φωτιά και πολλά κτίρια που πέσανε εκεί είχαν πολλά προβλήματα».

Επίσης, στην ΕΡΤ μίλησε και ο Αντώνης Καραΐσκος, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Κιότο, τονίζοντας πως «όλη η κατάσταση μας θυμίζει τον σεισμό που έγινε το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πολύ θλιβερό είναι ότι υπάρχουν πολλά άτομα που είναι εγκλωβισμένα. Τα τρένα δεν μπορούν να μπούνε στην πόλη φυσικά οπότε γενικά δεν υπάρχει πρόσβαση[…] τον αισθανθήκαμε, ήταν πολύ ισχυρός παρότι είμαι σε μεγάλη απόσταση και μου έκανε εντύπωση επειδή διήρκησε πάρα πολύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.