ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εντυπωσιακή εικόνα: Δείτε πώς κατέγραψε τη χιονισμένη Βόρεια Ελλάδα ο δορυφόρος Sentinel-3 (φώτο)

Πού «έπεσε» το θερμόμετρο στους -20°C

Εντυπωσιακή εικόνα: Δείτε πώς κατέγραψε τη χιονισμένη Βόρεια Ελλάδα ο δορυφόρος Sentinel-3 (φώτο)

Μπορεί η κακοκαιρία, που «έντυσε» στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας, σταδιακά να υποχωρεί, ωστόσο εντυπωσιακές είναι οι εικόνες υψηλής ανάλυσης του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-3.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, ο Sentinel-3 πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου (2024), με τις εικόνες που κατέγραψε να δείχνουν σε υψηλή ανάλυση την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας είναι καλυμμένο από χιόνι, εξαιρώντας ελάχιστες περιοχές γύρω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου σε χαμηλά υψόμετρα. Εκτός της Δυτικής Μακεδονίας χιονοκάλυψη παρατηρείται και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο Κιλκίς καθώς και σε περιοχές του κάμπου του Αξιού.

Πού «έπεσε» το θερμόμετρο στους -20°C

Από το πρωί της Δευτέρας (22/1) επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος.

Συγκεκριμένα στο Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08:10 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο έδειξε -16,6°C και στη Φλώρινα -15,2°C. Στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -14,6°C, στο Μεσόβουνο -14,1°C και στην Άρδασσα -12,8°C.

Αντίθετα σε περιοχές των Δωδεκανήσων, όπως το Καστελόριζο, η θερμοκρασία την ίδια ώρα διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με το Νέο Καύκασο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.