ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel» τα νερά της λίμνης Κάρλα δεν έχουν υποχωρήσει (φωτο) 

Τα χωράφια της γύρω περιοχής της λίμνης Κάρλα εξακολουθούν να είναι «βυθισμένα» στο νερό

Επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel» τα νερά της λίμνης Κάρλα δεν έχουν υποχωρήσει (φωτο) 

Η στάθμη της λίμνης Κάρλα δεν έχει επανέρθει σε φυσιολογικά επίπεδα, επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel» που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. 

Τα χωράφια της γύρω περιοχής της λίμνης Κάρλα εξακολουθούν να είναι «βυθισμένα» στο νερό.

Η Λίμνη Κάρλα αποξηράθηκε το 1962, επειδή την εποχή εκείνη προκαλούσε πλημμύρες στις παρακείμενες αγροτικές καλλιέργειες.

Γιατί αποξηράθηκε η λίμνη Κάρλα

Η αποξήρανση της Λίμνης Κάρλας άρχισε στο τέλος Αυγούστου του 1962 και ήταν από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η αποξήρανση τότε ήταν η ανάγκη εξασφάλισης περισσότερων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή.

Αποδόθηκαν τότε περίπου 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες της Θεσσαλίας, σε μία εποχή που η ελληνική γεωργία πραγματοποιούσε τα πρώτα βήματά της προς την εκβιομηχάνιση.

Το 2010, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας ταμιευτήρας μεγέθους μικρότερου της αρχικής έκτασης της Κάρλας και να γεμίσει νερό έτσι ώστε να γίνει επανασύσταση της λίμνης.

Σήμερα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» η εικόνα θυμίζει πλέον την αρχική έκταση της λίμνης, καθώς πάνω από 180.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.