ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία: «Περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας» λέει κάτοικος του νησιού

«Ο κόσμος τώρα περιμένει με αγωνία, τι θα γίνει στην πόλη», τονίζει γεωφυσικός

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία: «Περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας» λέει κάτοικος του νησιού

Έτοιμο να εκραγεί είναι το ηφαίστειο στην Ισλανδία, καθώς το Μετεωρολογικό Γραφείο του νησιού κατέγραψε περίπου 800 νέους σεισμούς μέσα σε 15 ώρες, ενώ, κάτοικος ανέφερε πως «περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας».

Ένας υπόγειος ποταμός μάγματος, μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων, κινείται ανοδικά προς την επιφάνεια της γης.

Το Γκρίνταβικ, μια αλιευτική κωμόπολη 4.000 κατοίκων στη ΝΔ Ισλανδία άδειασε εν αναμονή της επικείμενης έκρηξης.

«Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, ξέρετε, τις τελευταίες τέσσερις μέρες ξυπνάω μετά από δύσκολο ύπνο, είναι τόσο ανησυχητικό, ακούω τις ειδήσεις, όλο ακούω τις ειδήσεις», λέει ο Έιναρ Νταγκμπιαρντσον, κάτοικος Γκρίνταβικ, και προσθέτει πως «περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας».

«Ο κόσμος τώρα περιμένει με αγωνία, τι θα γίνει στην πόλη. Αν πράγματι γίνει η έκρηξη, η πόλη θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να γλιτώσει. Η έκρηξη όμως θα μπορούσε απλά να θάψει την πόλη. Άρα δεν ξέρουμε ποιο σενάριο είναι το πιο πιθανό», τονίζει ο Άρι Τράουστι, γεωφυσικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ισλανδία, η οποία διαθέτει 33 ενεργά ηφαιστειακά συστήματα, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.