ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; – Να γιατί τα πουλιά πετούν σε σχήμα «V»

Μόνο τυχαίο δεν είναι...

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; – Να γιατί τα πουλιά πετούν σε σχήμα «V»

Έχεις αναρωτηθεί, ποτέ για ποιο λόγο τα πουλιά πετούν σε σχήμα «V»;

Ο βασικός λόγος που θα δεις να συμβαίνει αυτό, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που ο αέρας διέρχεται από τα φτερά τους δημιουργεί μια μικρή αεροδυναμική ανυψωτική δύναμη πίσω από κάθε πουλί. Με αυτό τον τρόπο το πουλί βελτιώνει τις πτητικές τους επιδόσεις.

Ως αποτέλεσμα αυτού, κάθε πουλί πετά ελαφρώς ψηλότερα από το προηγούμενό του.

Αυτή η περιοχή μεταξύ των δύο σκελετών του σχηματισμού «V» θεωρείται επικρετούς σημασίας ως πλεονεκτική θέση, αλλά το σμήνος απορρίπτει τα πουλιά που προσπαθούν να εισέλθουν εκεί.

Ένας άλλος λόγος είναι ο έλεγχος, καθώς η θέση κάθε πουλιού στο σχηματισμό αντιπροσωπεύει την ιεραρχία της ομάδας.

Επιστήμονες παρατήρησαν τους καρδιακούς παλμούς πελεκάνων που πετούσαν πίσω από πλοία ή αεροπλάνα το 2001.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι τα πουλιά σε σχηματισμό «V» καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, χτυπώντας αραιότερα τις φτερούγες τους και απολαμβάνοντας περισσότερο χρόνο αιώρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.