
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (4/2) σε ιστοσελίδα ανέφερε πώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σεισμού στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.
Όπως ανέφερε, οι σεισμοί συνεχίζονται αμείωτοι, με μεγέθη που κυμαίνονται από 4 έως 4,9 Ρίχτερ.
«Βρισκόμαστε πλέον σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σεισμού είναι ανοιχτό», τόνισε, επισημαίνοντας πως η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 10 ημερών μπορεί να θεωρηθεί προσεισμική.
«Η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 10 ημερών μπορεί να θεωρηθεί προσεισμική, και γι’ αυτό λαμβάνονται τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί», ανέφερε.
«Δεδομένου ότι οι σεισμοί είναι τόσοι πολλοί, βλέπετε ότι η σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού συνεχίζεται αμείωτη, με αλλεπάλληλους σεισμούς μεγέθους από 4, 4,5 έως και 4,9 Ρίχτερ», πρόσθεσε.
Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ ο ίδιος δεν είχε κάποια νεότερη εκτίμηση πέρα από όσα είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες. «Αυτό μας επιβάλλει η κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πάνω από πέντε δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ σε μία ώρα
Πέντε σεισμοί που ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν από τις 10:15 το πρωί της Τρίτης (4/2) μέχρι τις 11:09 με το μεγαλύτερο να αγγίζει τα 4,6 Ρίχτερ.
Παράλληλα οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από το νησί της Σαντορίνης φοβούμενοι ότι πρόκειται για προσεισμούς.
Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν εισιτήρια αλλά δε βρίσκουν, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων, ενώ τόσο η Aegean όσο και η Sky Express ανακοίνωσαν ότι πρόσθεσαν έκτακτες πτήσεις από τη Σαντορίνη.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη Παρασκευή σε (Σαντορίνη, Ανάφη, Ίο και Αμοργό) να παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή, ενώ για σήμερα Τρίτη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Τήνο.
H Σαντορίνη δείχνει να ερημώνει, καθώς στο νησί παραμένουν κυρίως οι εργαζόμενοι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.