ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η παραλία Χιλιαδού Ευβοίας πήρε βραβείο καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην 73η Μπερλινάλε

Η παραλία Χιλιαδού Ευβοίας πήρε βραβείο καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας

Το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Kινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022 απέσπασε η θρυλική παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας που εν καιρώ πανδημίας υποδέχτηκε γυρίσματα της πολυβραβευμένης ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης», του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ (Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών).

Η βράβευση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commission (EUFCN) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 73η Μπερλινάλε, στο πλαίσιο του European Film Market, και ήταν αποτέλεσμα της επιτυχούς για την Ελλάδα ανταπόκρισης του κοινού στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η διεύθυνσή του για τις Διεθνείς Οπτικοακουστικές Συμπαραγωγές – Hellenic Film Commission (HFC) που υπέβαλε την υποψηφιότητα εκφράζουν, σε ανακοίνωση τους, ευχαριστίες στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στην διαδικτυακή ψηφοφορία που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ανακοίνωση των πέντε φιναλίστ για το βραβείο Εuropean Film Location Award 2022. Οι άλλες τέσσερις τοποθεσίες ήταν από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Κροατία.

Να σημειωθεί ότι το 2018, το ίδιο βραβείο έλαβε η Κέρκυρα της τηλεοπτικής σειράς «The Durrells» κάνοντας ήδη δύο τις βραβεύσεις για την Ελλάδα από το 2017 οπότε καθιερώθηκε ο θεσμός της καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας της χρονιάς από το EUFCN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.