ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ηλεία: Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις (βίντεο)

Ο καιρός άλλαξε κατά τη διάρκεια της νύχτας και θύμισε χειμώνα την Δευτέρα του Πάσχα

Ηλεία: Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις (βίντεο)

Ο καιρός έδειξε τα «δόντια» του στην Ηλεία το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και δεκάδες αγρότες δηλώνουν απελπισμένοι από τις καταστροφές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση.

Όπως λένε σε λίγες εβδομάδες θα προχωρούσαν στην συγκομιδή των προϊόντων τους. Πλέον αυτά έχουν καταστραφεί και ζητούν ενίσχυση από το κράτος καθώς όπως τονίζουν είχαν επενδύσει, είχαν επωμιστεί το κόστος και αν μείνουν αβοήθητοι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν.

Πιο αναλυτικά, βιβλική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί δεκάδες αγρότες στην Ηλεία μετά το πρωινό πέρασμα σφοδρότατης χαλαζόπτωσης. Από τα παράλια των Δουνεϊκων και του Αγίου Ηλία, έως την Πηνεία, αρκετές περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά από το χαλάζι που άρχισε να πέφτεί από τις 07:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν υποστεί ολική καταστροφή καλλιέργειες με καρπούζι και πατάτα, βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες που σε λίγες εβδομάδες θα προχωρούσαν στην συγκομιδή του προϊόντος.

Η παρέμβαση των αρμοδίων φορέων, του ΕΛΓΑ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη μετά από ένα τόσο σφοδρό φαινόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.