ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Παπαζάχος: «Ο σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική δεν έχει σχέση με τα 7,8 Ρίχτερ της Τουρκίας»

«Ήταν ένας μικρός σεισμός, ο οποίος έγινε σε μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας εδώ στη Βόρεια Ελλάδα»

Κ.Παπαζάχος: «Ο σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική δεν έχει σχέση με τα 7,8 Ρίχτερ της Τουρκίας»

Καθησυχαστικός όσον αφορά το σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι στη Χαλκιδική, εμφανίζεται ο Κώστας Παπαζάχος.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ τόνισε πως το φαινόμενο ήταν μεμονωμένο και δεν εμπνέει ανησυχία στους ειδικούς.

Αναφερόμενος στα 4,4 Ρίχτερ της Χαλκιδικής, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος ανέφερε ότι: «Ήταν ένας μικρός σεισμός, ο οποίος έγινε σε μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στα δύο πόδια δεν έχουμε χαμηλή σεισμικότητα, ειδικά σε εκείνο το κομμάτι του κόλπου. Δεν θα έδινα κάποια ιδιαίτερη σημασία στο φαινόμενο. Απ’ ό,τι ξέρουμε από τα στοιχεία και την παρακολούθηση που γίνεται από το 1980, είναι μια περιοχή εξαιρετικά χαμηλής σεισμικότητας».

#038;ab_channel=PronewsTV

Αναφορικά με τους μετασεισμούς θα ήταν απίθανο, σύμφωνα με τον ίδιο στο ThessToday.gr, να είναι ισχυρότεροι από τον αρχικό σεισμό, όμως, αναμένεται μία μικρή σεισμική ακολουθία. Ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν αυτός ο σεισμός σχετίζεται με τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία, ο κ. Παπαζάχος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση.

«Είχαμε έναν μικρό μετασεισμό και θα έχουμε μία μικρή ακολουθία. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα περιοριστούμε σε μία μικρή σεισμική ακολουθία. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον σεισμό της Τουρκίας. Ο ελληνικός χώρος έχει τη δική του σεισμικότητα. Ένας σεισμός 4,4 γίνεται κάθε λίγες μέρες, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.