ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα Καληδονία: Μικρά κύματα τσουνάμι έπληξαν το λιμάνι μετά το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές

Νέα Καληδονία: Μικρά κύματα τσουνάμι έπληξαν το λιμάνι μετά το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Μικρά κύματα τσουνάμι κάτω του μισού μέτρου στο νησί Βανουάτου και σε άλλα σημεία στα ανοιχτά της Νέας Καληδονίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, μετά τον σεισμό των 7.7 Ρίχτερ στον Ειρηνικό, ενώ ήρθη έπειτα από μία ώρα ο συναγερμός για εκκένωση περιοχών υψηλού κινδύνου.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού είπε ότι μικρά κύματα τσουνάμι έπληξαν το Lenakel, πόλη-λιμάνι στο Βανουάτου, χωρίς να έχουν αναφερθεί καταστροφές.

Το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του Βανουάτου, σύμφωνα με το Associated Press, συμβούλευσε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα, με απρόβλεπτες συνέπειες».

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ζήτησε επιφυλακή σε ακτίνα 1000 χιλιομέτρων, για τα Φίτζι, το Κιριμπάτι, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Γκουάμ και άλλα νησιά του Ειρηνικού.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στα νησιά Loyalty, νοτιοδυτικά των Φίτζι, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας και ανατολικά της Αυστραλίας, όπου η Θάλασσα των Κοραλλιών συναντά τον Ειρηνικό. Το εστιακό βάθος ήταν στα 37 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιοχή είναι μέρος του «Δακτυλίου της Φωτιάς», του τόξου σεισμικών ρηγμάτων γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου καταγράφονται οι περισσότεροι από τους σεισμούς στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.