
Το πρωί της Τρίτης (4/2) σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού.
Συγκεκριμένα, ο νέος σεισμός συνέβη στις 10:15 το πρωί, 16 χλμ ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού με εστιακό βάθος 9,8 χλμ.
«Η σεισμική ακολουθία αντί να αποκλιμακώνεται εντείνεται» λέει ο Β.Καραστάθης
Ο αν. διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, τόνισε πως η σεισμική ακολουθία που σημειώνεται στη Σαντορίνη «δεν αποκλιμακώνεται αλλά εντείνεται».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Β.Καραστάθης ανέφερε ότι από την 1η Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 300 σεισμοί με μέγεθος μεγαλύτερο των 3 Ρίχτερ και 48 σεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ.
«Θα θέλαμε να δούμε σταδιακή αποκλιμάκωση, δηλαδή να πέσει η συχνότητα των σεισμών ανά ημέρα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται άμεσα», είπε συμπληρώνοντας «μην έχει δεδομένο ο κόσμος ότι η κατάσταση οδηγεί σε μεγαλύτερο σεισμό, μπορεί να ακολουθήσει την διαδρομή μιας σμηνοσειράς όπως την λέμε και να έχουμε πολλούς σεισμούς ανάλογου μεγέθους».
«Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε έναν σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους, ως εκ τούτου λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα που ο κόσμος στα νησιά τα θέλει, διότι αισθάνεται ασφάλεια, από επικοινωνία που έχω και εγώ», συμπλήρωσε ο Β.Καραστάθης.
Ως προς το μήκος του ρήγματος που έχει ενεργοποιηθεί και το κατά πόσον επηρεάζει τις τυχόν αρνητικές εξελίξεις, ο αν. Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημείωσε ότι «το ρήγμα υπάρχει, απλώς μπορεί να ενεργοποιούνται νέα κομμάτια του ρήγματος. Το τμήμα που ενεργοποιείται αυτή την στιγμή είναι μακριά από τη Σαντορίνη και έτσι μειώνονται οι επιπτώσεις, προσέξτε όχι οι πιθανότητες, αλλά οι επιπτώσεις από έναν πιθανό μεγαλύτερο σεισμό».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.