ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ο Ε.Λέκκας προειδοποιεί: «Ο επόμενος Daniel μπορεί να χτυπήσει καλοκαίρι»

«Θα μείνει στην ιστορία το φετινό καλοκαίρι» αναφέρει

Ο Ε.Λέκκας προειδοποιεί: «Ο επόμενος Daniel μπορεί να χτυπήσει καλοκαίρι»

Ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ προειδοποίησε σήμερα ότι θεωρεί πιθανόν «ο επόμενος Daniel να είναι και το καλοκαίρι…».

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προκαλούν «μεγάλες δασικές πυρκαγιές και κατολισθητικά φαινόμενα».

Μάλιστα, θεωρεί πιθανόν «ο επόμενος Daniel να είναι και το καλοκαίρι…», προσθέτοντας πως «Και ο Daniel και ο Ιανός και η πλημμύρα στην Εύβοια το 2020, ήταν Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Δεν είναι απαραίτητο να φθάσουμε στον χειμώνα για να έχουμε τέτοια…».

Ο Ε.Λέκκας τόνισε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Θα μείνει στην ιστορία το φετινό καλοκαίρι

Με το θερμόμετρο να ξεπερνά σήμερα σε κάποιες περιοχές τους 30 βαθμούς, οι παραλίες γέμισαν και «δεν έπεφτε καρφίτσα».

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς φέτος αναμένεται να έχουμε το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών.

Σήμερα στο Άσσος Κορινθίας το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς, στο Ηράκλειο και στη Σκάλα Μεσσηνίας πάνω από 31 και σε Σπάρτη Πιερία και Αγρίνιο πάνω από 30. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το θερμότερο των τελευταίων ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό κέντρο προγνώσεων το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανόν να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.