Αυτά είναι τα πέντε θεραπευτικά φυτά για να βάλεις στο γραφείο σου

Στο χώρο που εργαζόμαστε περνάμε ένα σημαντικό μέρος της ημέρας μας, επομένως είναι σημαντικό να είναι προσεγμένος και καθαρός

Αυτά είναι τα πέντε θεραπευτικά φυτά για να βάλεις στο γραφείο σου

Θα ήθελες το γραφείο σου να είναι μία όαση με φρέσκο καθαρό αέρα χωρίς χημικά και σκόνες; Στο χώρο που εργαζόμαστε περνάμε ένα σημαντικό μέρος της ημέρας μας, επομένως είναι σημαντικό να είναι προσεγμένος και καθαρός. Πώς λοιπόν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον γύρω μας;

Με την προσθήκη φυτών με θεραπευτικές ιδιότητες! Από τα πρώτα χρόνια, οι πρόγονοί μας έμαθαν να χρησιμοποιούν φυτά για να θεραπεύουν και να προάγουν την καλή υγεία. Ποια είναι τα φυτά με τα μεγαλύτερα οφέλη για ένα καθαρό περιβάλλον;

Aloe Vera

Η γνωστή μας αλόη είναι ένα παχύφυτο με πολλές ιδιότητες που μας χαρίζει υγεία και ευεξία, για αυτό πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνει το οξυγόνο στο χώρου σου. Επιπλέον, το τζελ που υπάρχει εντός των φύλλων της έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείς να το τοποθετήσεις σε περίπτωση εγκαύματος, ουλής, ακμής κλπ. Απαιτεί λίγη συντήρηση και χρειάζεται μόνο να ποτίζεται κάθε τρεις εβδομάδες. Με μία αλόη λοιπόν, αποκτάς εύκολα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι αλλά και ένα φαρμακείο στη γλάστρα σου!

Φυτό αράχνη

Το φυτό αυτό έχει τη δυνατότητα να “φιλτράρει” τον αέρα του δωματίου στο οποίο το τοποθετούμε, να καθαρίζει δηλαδή από ρύπους και επιβλαβείς ουσίες την ατμόσφαιρα του χώρου μας.

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου με πολύ ζωντανό χρώμα και μοιάζει αρκετά με μικρό φοίνικα. Όπως και τα προηγούμενα φυτά που αναφέραμε, έχει την ιδιότητα να φιλτράρει τον αέρα και να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές ουσίες. Επιπλέον, θεωρείται ένα από τα φυτά τα οποία αυξάνουν το οξυγόνο και εξουδετερώνουν την αρνητική ενέργεια στο χώρο. Τοποθέτησέ τη σε ένα σημείο με αρκετό φως, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Φρόντισε όμως, να μην πέφτει το φως κατευθείαν πάνω της.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα βότανο που προσφέρει πολλές φαρμακευτικές και θεραπευτικές χρήσεις. Το άρωμα λεβάντας έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, βοηθά στον έλεγχο του στρες και ανακουφίζει από τα νεύρα και την ένταση.

Κάκτοι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάκτοι αποτελούν μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά στους χώρους του σπιτιού μας ή του γραφείου. Είναι ένα φυτό που απαιτεί ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί, όμως έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα ο κάκτος μπορεί να απορροφήσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του υπολογιστή, φιλτράροντας τον αέρα. Επίσης, το βράδυ απελευθερώνει οξυγόνο και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα. Μπορείς να βάλεις τους κάκτους σου σε διάφορα σημεία στο χώρο σου, αλλά η καλύτερη θέση είναι δίπλα σε οθόνες, WiFi ή ασύρματα τηλέφωνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.