ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρωτοχρονιά με «τρελό» καιρό στην Ευρώπη – Σπάνε τα ρεκόρ ζέστης το ένα μετά το άλλο

Το 2023 μπήκε στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πολύ πάνω από το κανονικό για την εποχή

Πρωτοχρονιά με «τρελό» καιρό στην Ευρώπη – Σπάνε τα ρεκόρ ζέστης το ένα μετά το άλλο

Σήμερα, 1η Ιανουαρίου, η Βαρσοβία ήταν πιο ζεστή από την Αθήνα.

Ενώ στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία μετά βίας σκαρφάλωσε στους 17 βαθμούς, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας άγγιξε τους 19, πέντε ολόκληρους βαθμούς πάνω από το ρεκόρ για τον πιο θερμό Ιανουάριο που κρατούσε 30 χρόνια.

Η Πολωνία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου τα ρεκόρ ανώτατων θερμοκρασιών πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Σχεδόν όλη η ήπειρος, όπως και η Ελλάδα, έκανε Χριστούγεννα με λιακάδα και αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η Πρωτοχρονιά δεν ήταν καθόλου διαφορετική.

Στη Λιθουανία, τη Ολλανδία, τη Δανία και τη Λευκορωσία έσπασε από την πρώτη ημέρα του μήνα το ρεκόρ του Ιανουαρίου. Η Λετονία απέχει ελάχιστα από το να καταρρίψει και το δικό της ρεκόρ.

Η νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή ήταν και αυτή εξαιρετικά ζεστή. Σε κάποια σημεία στην Πολωνία και την Ελβετία η θερμοκρασία έφτασε τους 19 βαθμούς, θερμοκρασία πάνω και από τον μέσο όρο του Ιουλίου! germany-thermokrasies

Στη Γερμανία μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε το Σάββατο ελάχιστη θερμοκρασία 24ώρου στους 15,3 βαθμούς. Σε δεκάδες σταθμούς σε όλη τη χώρα καταγράφηκε η πιο ζεστή ημέρα (ή η μεγαλύτερη ελάχιστη θερμοκρασία ημέρας) όλων των εποχών για τον Δεκέμβριο.

Στην Ελβετία το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και τους 20,9 βαθμούς. Νοτιότερα, στη Γαλλία, ο καιρός θύμιζε περισσότερο αρχές καλοκαιριού παρά τα μέσα του χειμώνα, αγγίζοντας στη Γαλλία σχεδόν τους 25 βαθμούς. Στην Ισπανία οκτώ περιφέρειες είχαν θερμοκρασία πάνω από 23 βαθμούς. europe_anomaly

Ο πιο θερμός Δεκέμβριος στην Ελλάδα

Ο μήνας που πέρασε ήταν αφύσικα θερμός και στην Ελλάδα.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τον πιο θερμό Δεκέμβριο από το 2010, σε ό,τι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες, στο σύνολο της χώρας. dekemvrios_2022

Στην Αθήνα οι περισσότερες ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τις κλιματικές τιμές, με +1,9°C απόκλιση της μέσης τιμής μεγίστων θερμοκρασιών στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή της απόκλισης των μεγίστων θερμοκρασιών έφτασε τους +2,3°C. Επιπλέον, στην Αθήνα είχαμε τον Δεκέμβριο 22 ημέρες με θερμοκρασίες πάνω τον μέσο όρο του μήνα και στη Θεσσαλονίκη 26 ημέρες.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτόν τον «καυτό» Δεκέμβριο, η Θεσσαλία όπου ο Δεκέμβριος ήταν μόλις 0,1°C πιο ψυχρός από τον αντίστοιχο μήνα το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.